Aftale sikrer millioner til mere liv i landsbyerne og bymidterne

Alle Folketingets partier er gået sammen om en aftale, der skal sikre mere liv i landdistrikterne og bymidterne.

Det skriver Indenrigs- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Partierne bag aftalen afsætter mere end 550 millioner kroner til blandt andet at forbedre torve og gågader, flere tilbud til ældre og lokale velfærdscentre.

Aftalen skal også understøtte lokale dagligvarebutikker i små byer, sikre en god internetforbindelse og give et bedre overblik over naturstier.

Med aftalen forlænges også nedrivningspuljene, som er en pulje på 200 millioner kroner til nedrivning og istandsættelse.

– Det betyder, at der er rigtig mange kommuner, der kan være med til at sørge for, at man får ryddet op de steder, hvor der er nogle gamle huse, der ikke bliver brugt, eller hvor der udlejes huse, som reelt ikke er egnet til beboelse, siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) til Ritzau.

Der er også lagt op til en forsøgsordning med 10 frie bymidter i aftalen. Det betyder, at de kan sættes fri af eksisterende lovgivning for at understøtte nye initiativer.

Ifølge aftalen skal det først diskuteres, hvilken lovgivning bymidterne og landsbyerne skal sættes fri for, når kommunerne byder ind med forslag.

Målet er, at frilandsbyerne og de frie bymidter kan skabe ny udvikling.

/ritzau/

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top