Unge kulturskabere klar med ny-cirkus forestilling

Den 7. august er der premiere på forestillingen “Kasseliv”, som unge fra Cirkus Liberty i Nykøbing har skabt.

Forestillingen hander om dilemmaerne i et ungdomsliv, hvor man gerne vil være ens, om at passe ind i en kasse, at ville passe ind, ikke at passe ind og at ville bryde ud.

-“Kasseliv” baserer sig på de unges egne oplevelser og følelser, som er blevet omdannet til en stram stiliseret fortælling om tryghed, loyalitet, svig, frustrationer og mod, skriver Cirkus Liberty i en pressemeddelelse.

Instruktør Jørgen Stendal Mortensen har finpudset de unges udtryk og udfordret deres artistiske formåen, så forestillingen nu fremstår enkel og klar.

-At arbejde med en professionel instruktør, giver nogle andre vinkler, som vi ikke selv havde tænkt på, udtaler Vigga Munkholm, som er en af de artister der medvirker i forestillingen.

Forestillingen skulle have haft premiere i april, men det satte nedlukningen af landet en stopper for. Nu bruger de unge i stedet den sidste uge af deres sommerferie på at blive klar til premieren.

Forestillingen, som er gratis, spiller på 10’eren, og særligt er alle øens unge inviteret.

Ideen til forestillingen opstod for halvandet år siden. Det centrale skulle være en stor kasse, som man kunne gå ind i og lave akrobatik på. Kassen blev til i samarbejde med Morsø Produktionsskole og betalt med crowdfunding gennem Spar Nord og mange lokale bidragydere. Derudover har Dansk Ungdoms Fællesråd, Morsø Kommune, Region Nordjylland Unges Møde Med Kunsten og Redoffice støttet forestillingen.

Forfatter

Related posts

Top