Søren Dahl sætter fokus på klimaet i Thisted

Hvordan kan man gennem at spare på energien i hjemmet, på farten og i byen være med til at løse klimakrisen. Det er noget af det, radioværten og thyboen Søren Dahl og klimakaravanen Danmark for Målene, sætter fokus på, når de gæster Store Torv i Thisted fredag den 13. september.

– Der er mange udfordringer på verdensplan, når vi taler om bæredygtig energi. Den vestlige verden bruger fortsat store mængder kul og olie, mens mange fattigere lande udleder enorme mængder CO2 ved at lave mad over åben ild, fortæller Handelschef Michael Vendelbo.

FN’s Verdensmål nr. syv handler om at give alle adgang til pålidelig bæredygtighed og moderne energi til en overkommelig pris. I den vestlige verden skal olie og kul fx skiftes ud med energi fra sol, vind og vand. Lokalt kan man bidrage til at løse et globalt problem ved fx at stille krav til forsyningsselskaberne og ved at energioptimere vores boliger.

– En lille ting, som at sikre at al belysning i vores bolig er LED-belysning, kan give store besparelser i CO2-regnskabet og pengepungen. Det samme gælder byernes gadebelysning, butikker, restaurationer m.m. Mange danskere gør allerede meget på dette område, for vi er godt på vej i lille Danmark. Men vi skal ikke hvile på laurbærrene, for vi kan blive endnu bedre og vise vejen for andre lande, fortæller Handelschef Michael Vendelbo.

Søren Dahl er kendt fra radioprogrammerne Cafe Hack og Dahl på Hack. Når Søren kommer til Thisted, vil han lave et “Cafe Hack”-agtigt lokalt indslag med fokus på klimaet.

Danmark for Målene afvikles på Store Torv fredag den 13. september 2019 kl. 13.00-17.00. Søren Dahl optræden kl. 13.00.

Forfatter

Related posts

Top