Læserbrev: God sundhedsreform for Nordjylland

Læserbrev af
Ib Poulsen, medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti

Den sundhedsreform, som regeringen og DF har fremlagt, er godt nyt for Nordjylland. Vi bevarer den nuværende sygehusstruktur og udbygger den med nye moderne, sundhedshuse i hele landet. Det kommer til at give en bedre sammenhæng mellem sygehuse, sundhedshuse i kommunerne og de praktiserende læger. Målet er mere nærhed og tryghed for borgerne. Flere tilbud tæt på. Efter planen kommer det bl.a. til at betyde fire nye akutberedskaber og næsten 500 mio. kr. til nye sundhedshuse i Nordjylland.

Aftalen betyder også, at bl.a. sygehuset i Thisted bevares. Så thyboer og morsingboer behøver altså ikke at bekymre sig om, at de skal meget langt væk for at komme på sygehuset.

Vi sløjfer de regionsråd, som de fleste alligevel ikke aner, hvem sidder i, og bruger i stedet pengene på flere sygeplejersker, flere læger, flere sosu’er og flere akutbiler og ambulancer. Det vigtigste er ikke strukturen. Det vigtigste er at sikre mere nærhed og tryghed for patienter og pårørende.

Så skræmmekampagnen om, at DF og regeringen vil lukke hospitaler i Nordjylland, kan Ulla Astman og de andre socialdemokrater pakke fuldstændig sammen. Det er løgn fra ende til anden. Der er næppe heller nogen, der har stået for mere centralisering af sundhedsvæsenet i Nordjylland end selvsamme Astman. Så hun har en virkelig – som i virkelig – dårlig sag, når hun vil kritisere bl.a. DF.

Historisk set er det i øvrigt også som regel Socialdemokrater, der står bag lukningen af vores sygehuse. Samtidig beskylder de så os andre for at ville lukke sygehuse. Men det er jo løgn og bedrag. Og det tror jeg også, at vælgerne for længst har gennemskuet.

Foto: Steen Brogaard

Forfatter
Tags

Related posts

Top