Flere skifter karriere og bliver SOSU-elever i Morsø Kommune

I januar kunne Morsø Kommune ansætte 34 nye SOSU-elever. Uddannelsesleder ser tegn på en positiv udvikling, hvor flere får øjnene op for fordele som jobgaranti og løn under uddannelse ved at vælge en ny karriere fuld af mening.

Louise Pold arbejdede som souschef i Aldi indtil for nyligt. I forbindelse med, at discountkæden har valgt at lukke sine butikker i Danmark, skulle hun pludselig ud at se sig om efter et nyt arbejde. Valget faldt på at skifte karriere og blive SOSU.

– Jeg kan rigtig godt lide at give en god service og have kontakt med mennesker. Det brugte jeg meget i mit tidligere job, og det tænker jeg også kan komme rigtig godt i spil her. Jeg har før leget med tanken om at blive SOSU, så da min jobsituation ændrede sig, så fik jeg et skub til at gøre alvor af det, fortæller Louise Pold om sit karriereskifte.

Fra souschef til SOSU
Louise Pold er en af de nye SOSU-elever, som uddannelsesleder hos Morsø Kommune, Annette Sø, har ansat på det seneste. Hun oplever, at der er flere, som viser interesse for at blive SOSU i Morsø Kommune.

– Det har været en god start på 2023 med 34 nye elever, og de er i alle aldersgrupper. Det er en positiv udvikling, som jeg håber, vil forsætte. Vi gør et stort stykke arbejde for at rekruttere og vise, at faget har meget at byde på. Det skal vi forsætte med, for der bliver ikke mindre brug for folk i faget fremover, fortæller Annette Sø.

Hun peger på, at Morsø Kommune står til at skulle bruge omkring 600 nye SOSU-medarbejdere i løbet af de kommende 10 år på grund af medarbejdere, som trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet af naturlige årsager.

Jeg oplever, at flere er interesseret i et karriereskifte nu, hvor vi tilbyder løn i stedet for SU under uddannelsen og jobgaranti efter endt uddannelse. Derudover er der også en tryghed i, at vi ansætter i et sammenhængende forløb hvilket betyder, at der er klarhed over, hvor man skal hen i de forskellige oplæringsperioder, og at der bliver taget godt hånd om den enkelte gennem hele uddannelsesforløbet.
Livserfaring er en fordel
Livserfaring er noget, som virkeligt kan bringes i spil som SOSU, da man lettere kan relatere og bruge sin egne oplevelser i mødet med borgerne. Det mærker Elise Nielsen, som senest har arbejdet ved Outrup Vinduer og døre og nu arbejder som ufaglært på plejecenteret Duelund i Nykøbing.

– Jeg har i mange år arbejdet i industrivirksomheder og blandt andet stået ved samlebånd. Nu opstod muligheden for et karriereskifte, hvor jeg kan bringe mig selv og min livserfaring mere i spil. Det, at arbejde med mennesker og ikke maskiner, ser jeg meget frem til, fortæller Elise Nielsen.

Morsø Kommune søger lige nu flere SOSU-elever – og Annette Sø opfordrer til at man ser nærmere mors.dk/job eller ringer til hende på telefon 24 45 46 12 for at høre nærmere.

Foto: Pressefoto Morsø Kommune

Forfatter
Top