HVA Sydthy kåret som årets første vinder af Sportigans “Den Store Klubpris”

Blandt 40 nomineringer er den lokale fodboldklub HVA Sydthy kåret som årets første vinder af Sportigans landsdækkende konkurrence “Den Store Klubpris” med en pengepræmie på 10.000 kr.

En klub, der gør en forskel

HVA Sydthy fodboldklub består af to lokale fodboldklubber, Hurup IF og Vestervig/Agger IF, som i et tæt samarbejde arrangerer turneringer og sportsaktiviteter. De vidste dog ikke, at mens klubbens bestyrelse og frivillige arrangerede adskillige turneringer og plejede et stærkt fællesskab, så var de blevet nomineret til Sportigans Den Store Klubpris for netop dét engagement:

“Jeg anede ikke, at vi var blevet indstillet,” fortæller en tydeligt rørt formand, Mads Møller. “Det var ret overvældende at få at vide. Det gik faktisk først op for mig lidt senere, hvor stort et skulderklap, det er i forhold til den indsats, vi lægger i klubben. I hverdagen kan man lidt glemme det store arbejde, som både frivillige, trænere og bestyrelsen gør for klubben.”

Men da telefonen ringede dén fredag hos formanden, blev han mindet om, hvor stor en forskel klubben gør både lokalt og for klubbens medlemmer.

En nominering udefra: De fortjener et stort skulderklap

Det viste sig, at klubben var blevet nomineret af Kaja Kristensen som var flyttet til Thyholm i nærheden af Hurup sammen med sine to drenge. Sønnerne spillede begge fodbold og manglede en klub, de kunne være en del af. Valget faldt på HVA Sydthy Fodboldklub:

“Vi blev bare taget virkelig godt imod, selvom vi var helt nye og kom udefra. Vi faldt alle bare ind med det samme – både trænerne, bestyrelsen og de andre forældre var gode til at lukke os ind i fællesskabet lige fra begyndelsen. De var nysgerrige og gode til at spørge ind, og det var virkelig rart,” fortæller Kaja.

Klubbens evne til at skabe et stærkt fællesskab for både børn og voksne var grunden til, at Kaja valgte at nominere klubben. Det glæder formanden, Mads:

“Det er jo helt rørende at få at vide. Også at det er nogle, som kommer udefra og ikke er en del af hverken bestyrelsen eller trænerstaben, som har nomineret os. Vi bestræber os altid på, at der skal være plads til alle – både børn og voksne – og som breddeklub gør vi en stor indsats for, at alle har det godt hos os”.

Det er en indsats, som de vil fortsætte med. Pengepræmien på 10.000 kr. kommer blandt andet til at gå til et DBU-projekt i klubben, som klubbens børn og unge vil få stor glæde af gennem endnu flere aktiviteter.

Lokalsport gavner hele lokalsamfundet

Indehaver af Sportigan Hurup og Sportigan Thisted, Johnny Andersen, er glad for at kunne overrække netop HVA Sydthy fodboldklub prisen.

“De er rigtig gode til at skabe stærke og gode fællesskaber, og det er rigtig vigtigt, at man bakker op om de frivillige kræfter i klubben, så de har lyst til at fortsætte med deres engagement.”, fortæller Johnny.

Han oplever, hvor vigtigt det er for lokalområdet, at der er frivillige kræfter, som vil skabe samlingspunkter gennem forskellige aktiviteter. Johnny uddyber:

“Jo mere aktivitet der er i byerne, jo mere gavner det jo alle. Både på et socialt plan, men også for resten af byen uanset om man er privat eller forretningsdrivende – det hele hænger jo sammen. Og jo flere der dyrker lokalsport, jo mere kan vi også bidrage og hjælpe med som sparringspartner.”

Det tætte samarbejde med de lokale sportsforeninger er en kerneopgave, som Johnny i Sportigan sætter en ære i at pleje, og HVA Sydthy fodboldklub har haft Sportigan som fast samarbejdspartner de sidste 24 år:

“Vi har mange langvarige forhold til klubberne, fordi de ser os som en god samarbejdspartner, der ikke kun vil hive penge i kassen. Vi har et fantastisk godt samarbejde med HVA Sydthy fodboldklub, hvor vi er gode til at stikke hovederne sammen og sparre med hinanden, når der er brug for flere øjne på et projekt.”

Det tætte og gode samarbejde kan Formanden for HVA Sydthy fodboldklub genkende og uddyber samstemmende:

“Det er som taget ud af min mund. Praktisk set køber vi alt hos Johnny – alt fra tøj, kegler, dunke, bolde – og når vi holder stævner, leverer han præmierne. Vi har stor respekt for hinanden og vil gerne hjælpe hinanden, så han er en fast sparringspartner hos os – og Johnny kan få alt til at ske.”

Den Store Klubpris er åben for nye indstillinger på sportigan.dk, hvor andre idrætsklubber og sportsforeninger kan vinde 10.000 kr. til gavn for lokalsporten i hele Danmark.

Forfatter
Top