50 mio. kroner: TrygFonden opretter akutpulje til de udsatte

Store grupper i samfundet er i denne tid under pres. Både de mest udsatte og sårbare, men også mennesker, der pludselig får vendt deres liv på hovedet, fordi de er kronisk syge eller isoleret i eget hjem.

Derfor afsætter TrygFonden nu 50 mio. kr. i akut hjælp. Nordjyske organisationer og foreninger, som ønsker og har kapaciteten til at bidrage, opfordres til at søge den sociale akutpulje.

De 20 mio. kr. er øremærket virksomheder, der har socialt ansvar som et bærende element i deres forretningsmodel. Der arbejdes i øjeblikket på højtryk for at kunne åbne for ansøgninger til denne pulje.

De resterende 30 mio. kr. er en social akutpulje, der åbner for ansøgninger 1. april 2020 og kan ansøges af de mange organisationer, foreninger og andre aktører, der kæmper for at hjælpe dem, der har størst behov.

Simpel ansøgningsproces og hurtig respons
Ansøgningsprocessen for den nyoprettede sociale akutpulje er i forhold til TrygFondens sædvanlige procedurer simpel, og man vil som ansøger få den hurtigst mulige tilbagemelding.

– Alt går ekstremt hurtigt lige nu, og nogle grupper rammes ekstra hårdt af usikkerheden, uvisheden og den manglende struktur og sociale liv. Det er nu, der er brug for hjælp, og vi har oprettet en procedure, så ansøgere kan få svar inden for få døgn og hurtigt kan igangsætte gode initiativer, fortæller Jens Bigum, der er formand for TrygFondens regionale råd i Region Nordjylland.

– Vi håber, at vi på den måde kan være med til at bidrage til trygheden og fastholde vores vigtige fællesskaber og omsorg for dem, der har mest behov – både i Nordjylland og i resten af Danmark.

Du kan læse mere om akutpuljen og se hvordan du søger HER.

Forfatter

Related posts

Top