50-året for Olsen-Banden i Thy

I år er det 50 år siden, at indspilningerne til den tredje Olsen Banden-film blev optaget i Thy – mere præcist i Hanstholm, Vigsø, Agger og Thisted.

Optagelserne varede end måneds tid og fandt sted i forsommeren 1971.

I anledning af jubilæumsåret åbner Bunkermuseum Hanstholm lørdag den 26. juni en ny udstilling om filmen, optagelserne og de steder, optagelserne foregik.

Erik Balling (nr. 2 fra højre) instruerer skuespillerne, fra venstre Morten Grundwald, Ove Sprogøe og Karl Stegger samt længst til højre Poul Bundgaard forud for scenen på Mads Madsens skrotplads, hvor dykkerdragten findes frem. Foto: Tage Jensen / Lokalhistorisk Arkiv for Thisted Kommune

Luftbro mellem Thisted og København
Thisted Lufthavn var en vigtig del af optagelserne til filmen. Den gjorde det nemlig muligt for skuespillerne at komme fra København til Nordvestjylland på en times tid – og det var vigtigt. Flere af skuespillerne havde nemlig opgaver i hovedstaden under optagelserne – herunder Poul Bundgaard (der spiller Kjeld i filmene, red.), der hver aften spillede med i Cirukusrevyen på Dyrehavsbakken.

Morten Grunwald havde til gengæld ikke andre engagementer på daværende tidspunkt, så det gav ham mulighed for ved siden af optagelserne i Thy at holde lidt ferie med familien. Familien Grunwald boede i et sommerhus i Vorupør.

Også skuespiller Helle Virkner holdt ferie samtidig optagelserne, nemlig sammen med sin mand, oppositionslederen i Folketinget Jens Otto Krag, både tidligere og kommende socialdemokratisk statsminister.

Foto: Tage Jensen/Lokalhistorisk Arkiv for Thisted Kommune

 

Forfatter

Related posts

Top