3 thyboer udtaget til Special Olympics

Parasport Danmark har udtaget truppen til Special Olympics World Winter Games 2022, der foregår i russiske Kazan fra den 22. til 28. januar.

Stævnet er verdens største vintersportsstævne for mennesker med udviklingshandicap

Danmark stiller bl.a. op med et floorballhold, der er sammensat af spillere fra Special Olympics-hold over hele landet.

Thisted Handicap Idrætsforening VI-KA intet mindre end 3 spillere med på det olympiske landshold: Martin Korsgaard Snæver Andersen, Tobias Antonius Sandbæk Dahlgaard og Henrik Madsen.

Der venter dem en oplevelse af de helt store, når de til vinter sammen med 2.000 atleter fra 108 lande sætter kursen mod Kazan, Rusland.

Trænerduoen Carsten Nystrup og Alex Dahl Jensen været nødt til at udtage den endelig trup ud fra andre kriterier end normalt, da den hjemlige turnering har været suspenderet som følge af coronanedlukningen.

I stedet er der lagt vægt på at udtage en trup med mange debutanter, der repræsenterer forskellige klubber og landsdele.

Special Olympics World Winter Games 2022 foregår i russiske Kazan fra den 22. til 28. januar.

Om Special Olympics

  • Special Olympics er idræt for personer med udviklingshandicap eller generelle indlæringsproblemer, der i hverdagen er afhængig af særlige pædagogiske støtteforanstaltninger.
  • Special Olympics-organisationen blev stiftet af Kennedy-familien i 1968 og tæller i dag over fem millioner idrætsudøvere verden over.
  • Parasport Danmark repræsenterer organisationen i Danmark og arbejder for at give personer med udviklingshandicap mulighed for at dyrke idræt i en forening og herigennem udvikle både sociale og sportslige færdigheder.
  • Læs mere på www.specialolympics.dk
Forfatter

Related posts

Top