1,2 millioner kroner i støtte til to lokale projekter

Realdania-kampagnen Underværker, har idag sat navn på 18 projekter fordelt over hele landet, som kan se frem til en økonomisk håndrækning.

Blandt de udvalgte projekter er “Videreføring af Aagaard” i Hurup som kan se frem til at modtage 1 million kroner, og “Formidlingsplatform til Regelbau 411” på Thyholm som modtager 200.000 kroner.

Aagaard er en 220 år gammel og sjælden bevaret firlænget gård i Thy. Gården er udvalgt, da den er restaureret med respekt for gammel byggestil og lokalt byggeskik. Især de lavtsiddende vinduer, kalkede vægge og hyggelige alkover understreger den totaloplevelse, stedet kan levere.

Derudover har det øvrige gårdanlæg potentiale til formidling og udvikling af traditionelle håndværk.

Dele af to staldlænger skal ombygges til multiværksted. På det gamle høloft skal være undervisningslokale.

– Med nænsom respekt skal Aagaard derfor geares til nutidens krav og rumme værksteder, overnatningsmuligheder og lokaler, der kan skabe læring, inspiration, viden og oplevelser til gæster og lokale borgere, står der blandt andet i projektbeskrivelsen.

Støtten på 1 million kroner skal være med til at fremtidssikre de fysiske rammer på Aagaard, så bygningerne fra start kan rumme forskellige aktiviteter.

Mobil formidlingsplatform til kunsthal
På Thyholm ligger kunsthallen Regelbau 411 som har modtaget 200.000 kroner i støtte.

I øjeblikket har stedet et uforløst potentiale, når det drejer sig om at skabe aktiviteter i tilknytning til kunsthallens udstillinger samt indgå i samspil med lokale initiativer og arrangementer.

– Med projektet ønsker vi at skabe en mobil formidlingsplatform, der kan fungere på stedet, og som samtidig gør det muligt at etablere midlertidige pop-up mødesteder i relation til projekter og samarbejder i lokalmiljøet – til glæde for lokalsamfundet og kulturudviklingen i Struer og omegn, skriver folkene bag ansøgningen i deres projektbeskrivelse.

Visualisering af den kommende mobile formidlingsplatform. Pressefoto

Forfatter

Related posts

Top