Så er der åbent landbrug

Søndag den 17. september er der mulighed for at komme helt tæt på køer og kalve samt opleve de store landbrugsmaskiner, når i alt 85 landbrug og virksomheder over hele landet åbner portene op for nysgerrige gæster. I Thy, på Mors og Skiveegnen sker det på moderne mælkeproduktioner ved Hundborg og Sejerslev.

Formålet med Åbent Landbrug er at give alle, der har lyst, en mulighed for at komme helt tæt på landbruget, forklarer Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer, der står bag arrangementet sammen med blandt andet den lokale landboforening Fjordland.

”Vi tror på, at man kommer længst med en åben dialog. Alle har en mening om det, vi spiser til dagligt, og i takt med at spørgsmål om bæredygtighed og klima er noget, der aktivt diskuteres i forhold til fødevareproduktionen, er behovet for at se produktionen endnu mere vigtig”, siger Søren Søndergaard.

Veterantraktorer og varmblodsheste
På Landbolyst, der ligger ved Hundborg, er det Jens Bangsgaard, der åbner døren til stalden med 100 malkekøer, der græsser på engene omkring gården, der også huser en fin samling af veterantraktorer. På Mors er det Anette Toft Jensen og Søren Lundorf Dalgaard, der byder velkommen på Nørgaard ved Sejerslev. Her er der udover 150 malkekøer også en avlsbesætning med ti varmblodsheste. På Dommerbygaard, der ligger tæt på Skive, er det Ivan og Calina Skov, der åbner døren til stalden med 215 malkekøer, der malkes cirka tre gange dagligt i nye malkerobotter. På gården er der også geder og frilandsgrise.

På alle tre gårde vil der i dagens anledning være forskellige aktiviteter for hele familien samt gode muligheder for at få indblik i hverdagslivet på en gård med mælkeproduktion. Der er også smagsprøver på mejeriprodukter fra Arla.

Derudover kan gæsterne blive klogere på klima og landbrug. De vil blandt andet blive mødt af skilte, hvor de kan se, hvilke natur- og klimatiltag der er på gården. Det er konkrete tiltag, som er en del af udspillet Dyrk mulighederne, der er landbrugs- og fødevareerhvervets klimaplan frem mod 2030.

Det hele er gratis og foregår søndag den 17. september klokken 10-16. Læs meget mere om, hvad man kan opleve på aabentlandbrug.dk

Foto: Pressefoto

Forfatter
Top