Fyrtårnsosten fra Thise Mejeri har vundet Mejeriforeningens Gourmetprisen 2025 i kategorien ”Hårde oste”. Osten er en ekstra modnet Vesterhavsost, der lagres ved Bovbjerg Fyr, hvor den salte luft fra havet blæses ind på lageret.
Dommerne roste Fyrtårnsosten med følgende ord:
”Wow, den her ost smager jo nærmest som en god årgangschampagne med sin dybe frugt og toastede noter af nødder og karamel – med et strejf af blomster. Harmonisk og mega interessant. Minder os om en velmodnet comté – et imponerende vidnesbyrd om, hvor langt det danske ostehåndværk er kommet. Meget høj klasse.”
Dommerpanelet bestod af tre stærke kræfter fra den danske madscene: To Michelin-belønnede kokke, Eric Vildgaard fra Restaurant Jordnær og Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro sammen med madiværksætter og TV-vært Timm Vladimir.
I kategorien ”Hård-ost” var 19 andre danske gourmet-oste.
Mejeriforeningen står bag Gourmetprisen, som er en pris, der hylder danske mejeriprodukters gastronomiske værdi – med fokus på smag, originalitet og det lille ekstra.
Find Fyrtårnsost ved ostehandleren eller i din lokale Coop Danmark butik under navnet ”Ekstra modnet Vesterhavsost”.
Foto : Thise Mejeri