Fredag var en ganske særlig dag på Morsø Landbrugsskole. Her fejrede skolen nemlig sit 40-års jubilæum, og det blev noget af et tilløbsstykke. Mange interesserede fra både nær og fjern mødte op for at deltage i festlighederne.
40 år med faglighed, fællesskab og forandring er bestemt værd at fejre, og det summede da også af aktivitet på Nordic Food College, da jubilæet – for den ene af skolens to afdelinger, Morsø Landbrugsskole – blev markeret. Det var en dag i gensynsglædens tegn for de mange fremmødte, heriblandt tidligere elever, medarbejdere og samarbejdspartnere – hvoraf nogle endda havde været med helt fra skolens spæde begyndelse.
Jubilæet blev officielt indledt med taler af borgmester Hans Ejner Bertelsen fra Morsø Kommune og forstander Jonas Lundgren Korsgaard fra Nordic Food College. I sin tale fremhævede Jonas Lundgren Korsgaard skolens udvikling fra en vision på en bar mark til en moderne uddannelsesinstitution med fokus på både landbrug og fødevarer.

“Da vi etablerede Nordic Food College, tænkte vi i helheder – i bæredygtighed, i sammenhænge mellem produktion og forædling. Vi tænkte innovativt og visionært – og faktisk var vi ganske meget forud for vores tid. For det vi skabte med Nordic Food College – vores koncept og vores tilgang – er netop dét, der skitseres i regeringsgrundlaget for den kommende grønne EPX. Vi har, med andre ord, ikke ventet på fremtiden – vi har været med til at forme den”, lød det bl.a. fra forstanderen.
Efter talerne kunne de besøgende gå på opdagelse på skolens område – enten på egen hånd eller ledsaget af nuværende elever, som viste rundt i skolebygninger, stalde og marker. På rundturen kunne man blandt andet nærstudere skolens nye vægdekoration: En tidslinje over de seneste 40 år, som giver indblik i en række centrale nedslagspunkter i skolens historie, bl.a. etableringen af det tilknyttede skolelandbrug i 1996, fusionen med EUC Nordvest og oprettelsen af Nordic Food College.
Som altid, når Culinary-eleverne fra skolens fødevareuddannelser er involveret, blev der også kræset for gæsterne. De serverede bl.a. hjemmelavede pølser fra grillen og et lækkert udvalg af kager, skabt specielt til anledningen. Om aftenen kulminerede jubilæet i en fest for mere end 150 tidligere og nuværende elever og medarbejdere. Menuen stod på helstegt pattegris og desserter kreeret af Culinary-eleverne samt livemusik ved bandet ‘Række 2 ½ ‘.

“Det var en helt igennem fantastisk dag. Der var høj stemning fra start til slut, og gode minder og røverhistorier flød frit blandt deltagerne. Jeg synes bestemt, at vi fik fejret vores jubilæum med manér, og det er en dag, jeg vil se tilbage på med stor glæde og taknemmelighed. På sådan en dag bliver det også utrolig synligt – ikke bare for andre, men faktisk også for én selv – hvad vi kan udrette i fællesskabets ånd her på stedet. Vores medarbejdere og elever har været i gang med jubilæumsforberedelserne længe, og de havde virkelig lagt sig i selen for at skabe de helt rette rammer. Dét blev løst til UG – vi fik vist, at vi kan utrolig meget, når vi løfter i flok. Jeg var således både glad, taknemmelig og helt utrolig stolt over, hvordan det hele forløb”, slutter Jonas Lundgren Korsgaard.
Fotos : Morsø Landbrugsskole