Windsurfernes svar på fodboldens Messi

Der var strøet et lag stjernestøv ud over bølgerne ved Klitmøller midtvejs i det igangværende Cold Hawaii Games.

For selvom ugen står i junior-windsurfernes tegn, fik de unge windsurfere lov til at boltre sig i vandet med nogle af windsurfingens verdensstjerner som fx den tre-dobbelte verdensmester, Victor Fernandez, og Marc Paré, der har været juniorverdensmester et hav af gange.

Det skete i en holdkonkurrence for sjov på revet i Klitmøller, og 20-årige Line Bang Wittrup fra værtsbyen var på hold med 22-årige Marc Paré, som alle regner bliver verdensmester en dag.

Lines store idol
– Det var megafedt at være på hold med en af verdens allerbedste windsurfere, og som jo også er et stort idol for mig. Det svarer jo til, at en ung fodboldspiller fra Thisted spiller en træningskamp med Messi på holdet. Det var helt vildt inspirerende at se, hvordan de sejler et stabilt heat. Man vil jo gerne være som dem, siger Line Bang Wittrup, der i søndags vandt PWA-afdelingen for U20-piger.

Nerverne bankede lidt ekstra i kroppen på den 20-årige windsurfer, da hun fandt ud af, at holdkammeraten var Marc Paré.

– Jeg følte et ekstra pres, for jeg vil jo gerne gøre det godt, nu hvor jeg er på hold med Marc. Det sker nok ikke igen, siger Line Bang Wittrup.

På hold med farmand
For den anden Klitmøller-windsurfer, Tobias Bjørnå, mindede dagens stafet mere om en træningstur end et sjældent møde med en verdensstjerne. For han kom på hold med sin 45-år far, Mads Bjørnå, der tidligere har været professionel windsurfer.

– Det gjorde nu ikke så meget, for vi vandt, konstaterer Tobias Bjørnå tørt.

15-årige Tobias Bjørnå kom på vandet onsdag i en holdkonkurrence sammen med nogle af verdens bedste windsurfere. For Tobias blev det dog kun til et fællefoto på stranden med den tre-dobbelte verdensstjerne Victor Fernandez fra Spanien. Tobias var nemlig på hold med sin far. Foto: Cathrine Yde.

Konkurrencen var en stafet, hvor hver deltager havde fem minutter til at lave et hop og ride på en bølge. Det hele foregik på tid, så det handlede om at bruge tiden korrekt.

– Vi vandt, fordi vi havde den bedste taktik. Vi skyndte os ind og skifte windsurfer i stedet for at jagte den perfekte bølge, forklarer han.

Tobias Bjørnå blev verdensmester for et par år siden, men på hjemmebanen i Klitmøller måtte han nøjes med en tredjeplads under PWA’en i søndags.

– Jeg er ok med det, men jeg kunne godt have gjort det bedre. Jeg tror, at man altid er lidt mere skuffet over at tabe på hjemmebane, for man vil så gerne vinde foran familie og venner, siger Tobias Bjørnå.

Cold Hawaii Games kulminerer i weekend med konkurrencer i skateboard, longboard, standup paddling og to cykelløb.

Foto: Cathrine Yde

Forfatter

Related posts

Top