Weekenden byder på sommervejr i den kølige og friske ende

Sommerferien er godt i gang for mange danskere, men vejret er ikke for alvor fulgt med. Den tendens ser ud til at fortsætte i en weekend, hvor temperaturen næppe kommer meget over 20 grader de fleste steder.

Det fortæller Klaus Larsen, vagthavende meteorolog ved DMI, fredag morgen.

– Vi befinder os i den kølige ende af sommervejret, og det ser ud til at fortsætte lige nu, siger han.

Fredag er landet delt op i to. Den nordlige del står til en del sol særligt tidligt på dagen, mens skyer og regn trækker op over den sydlige del. Nedbøren bevæger sig ind over landet, og ud på eftermiddagen vil det langsomt klare op fra sydøst. Temperaturerne ligger mellem 13 og 18 grader. Enkelte steder ved Limfjorden kan man håbe på op mod 20 grader.

Det fortsætter køligt i weekenden, men en smule bedring er der på vej, fortæller Klaus Larsen.

– Det bliver en pæn og frisk weekend med lidt eller nogen sol, siger han.

Lørdag bliver mest blæsende med jævn til hård vind, og søndag bliver det en tand mildere med let til frisk vind. Begge dage vil temperaturerne typisk befinde sig mellem 14 og 19 grader, og enkelte steder kan man nå op på 20 grader. I nattetimerne kan det generelt blive ganske køligt i weekenden med temperaturer ned omkring 10 grader og visse steder koldere.

Ser man lidt længere frem, er der “stor variation” i prognoserne, fortæller Klaus Larsen.

– Næste uge ser det generelt lidt bedre ud, og temperaturen vil nok komme over 20 grader. Men det er utroligt varieret, og prognoserne svinger meget i begge retninger, siger han.

/ritzau/

Forfatter
Tags

Related posts

Top