Walk of Fame for 100 miles stjerner på Mors

Som en anerkendelse af 100 miles vindernes præstation og løbets betydning for Mors afsløres der på fredag kl. 16:30 syv stjerner i gågaden, hvor hver vinder siden løbets begyndelse får sin egen flise.

Stilen er inspireret af Walk of Fame i Hollywood og tanken bag er, at man udover at hædre løbernes indsats også kommer til at øge opmærksomheden på løbet overfor turister og styrke opbakningen hos morsingboerne.

Enestående i Nordeuropa 100 miles løbet startede i 2007 og er med sine 160,9 km et af de mest ekstreme ultraløb i verden. Formen på Mors, hvor man løber på én lang strækning rundt om øen gør løbet til noget helt særligt og er at de eneste af sin slags i Nordeuropa.

– Som et led i vores brandingstrategi ser vi 100 miles løbet, som et af de unikke tiltag, som kan være med til at sætte Mors på landkortet. Derfor er vi også glade for, at vi i år har fundet midler til at støtte løbet, og vi er sikre på at stjernestenene kan være med til at øge opmærksomheden omkring løbet over en længere periode end kun i ugerne op til arrangementet. Samtidig så tror vi også på at det lokale engagement omkring løbet styrkes, fortæller Ellen Phillipsen Dahl som er formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget i Morsø Kommune.

Lokal kunstner har lavet stjernestenene
Stenene er blevet udarbejdet af den lokale stenhugger Steen Jensen.

De er lavet i blå Rønne granit med jetbrændt overflade. Det er en overflade, der har samme struktur, som de øvrige sten i gågaden. Udover vindernavn og tid er der også indsat en QR kode i hver stenplade, som interesserede kan scanne, hvis de vil vide mere om den enkelte løber og 100 miles løbet.

Største deltagerantal nogensinde
Årets 100 miles løb har deltagelse af hele 86 ultraløbere, hvilket er rekord og mere end en fordobling af sidste års deltagerantal som var på 37.

I år er der igen international deltagelse idet løbets første canadier nogensinde har tilmeldt sig.

Bedste tid blev løbet i 2009 af Attila Vozar fra Ungarn i tiden 13 timer 28 minutter og 16 sekunder. Attila er derfor også blevet inviteret op til afsløringen af stjernestenene.

– Det giver mig helt gåsehud af fryd at Attila kommer igen. Han har en utrolig personlighed, og viser både følelser og favner sine omgivelser. Derudover havde han et meget professionelt setup med adskillelige hjælpere, som hjalp med at skifte tøj og smøre vaseline de rigtige steder. Desværre stoppede Attilas karriere indenfor ultraløb i 2011 med en skade, men vi glæder os til at hædre ham og de andre løbere, når stjernerne afsløres, fortæller Jann Friis Søndergaard, formand for arrangørklubben Pinen og Plagen.

Stjernestenene afsløres i gågaden omkring Kirketorvet fredag d. 12. september 2014 kl. 16:30, som er dagen før starten på årets 100 miles løb. Ellen Philipsen Dahl vil indlede ceremonien, hvorefter Henrik Olsen vil sige et par ord om vinderens præstationer.

Morsø Kommune har ydet støtte til promoveringen af 100 miles løbet og produktion af stjernestenene.

Forfatter

Related posts

Top