VUC-leder om økonomisk håndsrækning: – Det er en god dag

Regeringen har afsat 50 millioner kroner over de næste fire år til lukningstruede VUC-afdelinger. Altså undervisningssteder for voksne.

Der skriver Børne- og Undervisningsministeriet på sin hjemmeside.

Det var ventet, da Socialdemokratiet allerede inden folketingsvalget sidste år meddelte, at partiet ønskede at hjælpe de lukningstruede VUC-afdelinger i yderområderne økonomisk med en pulje på 50 millioner over fire år.

– Uanset hvor i landet man bor, skal der være et uddannelsestilbud tæt på. Når en VUC-afdeling lukker ned i en by, forsvinder en mulighed for at videreuddanne sig, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

– Det rammer særligt de ufaglærte hårdt, og lokalsamfundet får et samlingspunkt mindre. Det kan vi ikke acceptere. Regeringen sagde før valget, at vi ville give små, lukningstruede VUC-afdelinger en håndsrækning, så vi opretholder kvaliteten og forhindrer yderligere centralisering.

Hos VUC Holstebro-Lemvig-Struer glæder leder Gert Sander Jensen sig over den økonomiske håndsrækning:

– Vi kan jo mærke, at der er en rigtig god beskæftigelse i Danmark nu her, så derfor har vi ikke ret mange kursister.  Så det er helt vitalt, at hvis vi kan have mulighed for at få noget støtte en overgang at det er nok til at redde afdelingen i Struer, siger han.

Fremover vil VUC’er kunne søge om at få del i midlerne via en årlig ansøgningsrunde.

Ifølge ministeriet skal modellen godkendes af Folketingets finansudvalg. Når det er sket, vil Styrelsen for Undervisning og Kvalitet udsende nærmere information om puljen og ansøgningsprocessen til alle VUC’er.

LÆS OGSÅ:

Økonomisk hjælp på vej til lukningstruet lokal VUC-adeling

 

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top