Vrede over “laserkontrol” efter stærekasser

Hvorfor udførte Politiet i et par timer sidste torsdags en hastighedskontrol med laser på Vildsundvej på Mors, umiddelbart efter de opstillede stærekasser i retning mod Sallingsundbroen?

Det spørgsmål har flere læsere bedt redaktionen om at undersøge nærmere.

Flere udtrykker harme over kontrollen fordi argumentet om at de automatiske fartkontroller ikke er pengemaskiner falder til jorden, hvis Politiet måler hastigheden på bilisterne umiddelbart efter de har passeret stærekasserne.

“Måleudstyr” var en fuglekikkert
Politikommissær fra færdselspolitiet Jørgen Christensen fortæller, at der ikke har været udført lasermåling af hastigheden den pågældende dag. Han oplyser, at den betjent som stod på gangbroen over hovedvejen ikke stod med måleudstyr – men derimod en fuglekikkert.

– Kikkerten blev brugt til at spotte om bilisterne havde husket at tage selen på, ligesom der blev holdt øje med om der blev benyttet håndholdt mobiltelefon under kørslen, fortæller Jørgen Christensen.

Kontrollen fandt sted i tidsrummet 12.00-16.30. 8 bilister fik en bøde for at have kørt uden sele, mens tre blev sigtet for at have benyttet sig af en håndholdt telefon under kørslen.

Kontrollen var en del en landsdækkende kampagne mod uopmærksomhed i trafikken.

Foto: Politi.dk

Forfatter

Related posts

Top