Vorupør-købmand frygter nye gebyrregler

Fra årsskiftet må butikkerne ikke længere kræve gebyr af deres kunder, når de betaler med kreditkort. Istedet skal butikkerne nu selv betale gebyret, ligesom de allerede gør, når vi bruger f.eks. Dankort.

Den nye lov kan gå hen og blive en dyr affære butikkerne i især turistområderne:

– Jeg frygter, at min butik kommer til at betale en stor del af det, siger Kim Poulsen, der driver en lille købmandsbutik i Vorupør, til DR.

Mange bække små
Tidligere måtte kunderne selv betale transaktions-gebyret, når de brugte Mastercard og andre kreditkort, men nu står Kim Poulsen med hele regningen selv. Gebyret har ligget på mellem 0,9 og 1,75 procent af købet – afhængigt af, hvilken type kort kunden betalte med.

– Det har altid været meget, meget små beløb, og jeg har sjældent haft kunder, som har betalt ret meget mere end en tier ad gangen, fortæller han til DR.

Men mange bække små, gør som bekendt en stor å, siger Kim Poulsen, der får svært ved at hente udgiften til kreditkortene ind på anden vis. Han anslår, at det i hans lille butik i alt beløber sig til en ekstraudgift på 10.000 kroner om året.

– Så kan du sige, at jeg bare kunne sætte prisen på rundstykker op med 50 øre. Men det kan man jo ikke bare, mener han.

 

Forfatter

Related posts

Top