VM i windsurf: Line fra Thy skal repræsentere Danmark

Fra d. 12 til d. 21. november løber VM i windsurf af stablen, hvor den 19-årige thybo, Line Bang Wittrup, skal repræsentere Danmark.

Oprindeligt var hun ikke kvalificeret til mesterskabet, men grundet et tildelt wildcard kan Line Bang Wittrup nu se frem til store oplevelser i Frankrig, hvor stævnet afholdes.

– Det bliver en stor oplevelse at skulle ned og dyste i VM inden for windsurf. Jeg tager til Frankrig med det for øje at prøve mig af på den absolutte verdenstop, fortæller hun.

VM foregår over en række dage, eftersom man skal sikre de optimale vejrforhold for atleterne. Det er derfor svært at forudsige hvilken eksakte dato thyboen skal ud i bølgerne. Konkurrencen foregår således, at der er forskellige elimineringsrunder for atleterne, hvor de dyster mod hinanden ved at ride langs bølgerne samt udføre diverse tricks og loops på deres board.

– Jeg ser frem til, at tage en masse ting med mig hjem, som kan optimere mine egne præstationer fremadrettet og dermed være en bedre og mere alsidig atlet, fortæller Line Wittrup.

DM på hjemmebane
Inden VM står for skud, så venter der allerede denne weekend det sidste stop på DM-touren, som foregår på hjemmebane i Klitmøller.

Desværre har den unge thybo ikke selv mulighed for at tage titlen som dansk mester, eftersom et forstuvet håndled gjorde det vanskeligt for hende at præstere tilbage i maj, hvor det første stop på DM-touren fandt sted.

Line Bang Wittrup sigter dog alligevel mod at gøre en god figur til weekendens DM, hvilket gerne skulle ende ud i en sejr.

– Målet er at vinde det sidste stop på DM-touren her i weekenden, fortæller hun.

Til dagligt figurerer Line også som træner i Surfklubben NASA, hvor hun træner unge piger i windsurf. Her finder hun glæden i at lære fra sig, i den sport hun elsker og sætter en ære i at fremstå som en rollemodel for sporten over for den yngre generation – en rollemodel hun især savnede, da hun var lille og ny inden for sporten.

Arkivfoto: John Carter, PWA

Forfatter

Related posts

Top