Virksomhedsservice nøglen til nye medarbejdere i Thy

Virksomhedsservice ved Jobcenter Thisted tilbyder hjælp og assistance til lokale virksomheder i jagten på den rette medarbejder.

Virksomhedsservice er en afdeling i Jobcenter Thisted, som består af medarbejdere, der har erfaring fra både det private og det offentlige erhvervsliv. Målet med Virksomhedsservice er at servicere alle virksomheder, små som store, i Thisted Kommune.

Virksomhedsservice kan hjælpe med alt fra rekruttering til opkvalificering af medarbejdere. Med et kompetent team, der har det forkromede overblik, kan Virksomhedsservice både finde kompetent arbejdskraft og bistå virksomhederne med papirarbejdet.

Men Virksomhedsservice vil gerne være i stand til at hjælpe virksomhederne endnu bedre.

Kom på forkant
For at kunne hjælpe endnu bedre, har Virksomhedsservice brug for viden og input fra virksomhederne. Derfor har medarbejderne forberedt en spørgeskemaundersøgelse, der bliver sendt ud til alle virksomheder i Thisted Kommune i midten af juni. Håbet er, at der derved kan opnås et større indblik i, hvad de enkelte virksomheder har brug for.

– For at sætte det på spidsen, kan man sige, at virksomhederne ofte efterlyser nye medarbejdere, der har en toårig uddannelse, men de skal bruge dem omgående. Så hvis Virksomhedsservice kan komme på forkant med at afdække arbejdsmarkedets behov, kan vi for eksempel opkvalificere ledige ud fra det, siger Merete Thunø, virksomhedskonsulent.

Arbejdskraften findes
Virksomhedskonsulenterne har hver især ansvaret for, hvad der rører sig i de forskellige brancher i det lokale erhvervsliv.

– Der er stor forskel på, hvilke profiler, der er brug for i henholdsvis detailbranchen og i produktions- og landbrugssektoren. Vi søger hele tiden at have et overblik over, hvilke ledige borgere, der umiddelbart, eller ved opkvalificering, kan komme i spil til de forskellige virksomheder, og dermed i de forskellige brancher, siger Merete, men vi har brug for endnu mere kvalificeret viden om virksomhedernes behov for arbejdskraft, siger Merete Thunø.

For at udnytte potentialet endnu bedre, har Virksomhedsservice derfor brug for, at  virksomhederne bidrager til den spørgeskemaundersøgelse, der bliver sendt ud i uge 24.

Virksomhedsservice vil derfor gerne opfordre alle de virksomheder, som modtaget et link til undersøgelsen via mail, går ind og svarer på en række spørgsmål. Undersøgelsen vil Virksomhedsservice efterfølgende så bruge til at målrette deres indsatser.

Forfatter

Related posts

Top