Virksomhederne i Thy vil vokse og modtager gerne hjælp

Et af de tilskudsprogrammer Thy Erhvervsforum har med rundt til virksomhederne på besøg, er Væksthus Nordjyllands ”Vilje til vækst”. Programmet dækker over enten rådgivning eller kompetenceløft til virksomhederne.

Helt dugfriske tal viser at af de knap 1,8 mio. kr. i EU-tilskud der indtil videre er givet tilsagn om, lander de 24% i Thy – og det er inden for alle typer brancher pengene falder.

– Det her er et af de bedste programmer vi har haft længe. Stort set alle de virksomheder der opfylder grundkravene og har en fremtidig vækststrategi kan få gavn af programmerne og der er ingen tvivl om at de flytter virksomhederne positivt, siger erhvervschef Carsten Hougaard.

Samarbejdet med Væksthusets Bjarne Brodersen fungerer rigtig godt og det er helt sikkert også medvirkende til succesen i Thy.

Virksomhederne bør være opmærksomme på støttemuligheder
Aalborg kommune er topscorer i programmet og tager ca. 985.000 kroner, mens Thy kommer ind på en flot andenplads med 435.000 kroner.

– Selvom vi ligger godt i Thy, vil vi gerne hjælpe endnu flere virksomheder, siger Carsten Hougaard.

Han råder områdets virksomheder til at kontakte Thy Erhvervsforum, hvis de sidder konkrete vækstplaner men mangler hjælp til at komme i gang, eller hvis de sidder med konkrete problemstillinger.

Målgruppen for programmerne er små og mellemstore virksomheder, som:

Har potentiale til at blive en vækstvirksomhed inden for fem år
Har mindst fem ansatte
Er internationalt orienterede – eksempelvis inden for eksport, sourcing eller i konkurrence med udenlandske virksomheder
Har positiv egenkapital
Ikke ellers ville kunne realisere aktiviteterne – i samme tempo og omfang

Forfatter

Related posts

Top