Virksomhederne efterspørger i stigende grad faglærte

Ifølge en undersøgelse fra Dansk Industri vil der inden for områder som mekanik samt maskinteknik og produktion i 2025 mangle 30.000 faglærte. Men virksomhederne oplever allerede nu, at det er svært at få den nødvendige faglærte arbejdskraft.

Derfor afholder EUC Nordvest på torsdag en informationsaften på de tekniske og merkantile erhvervsuddannelser. Målet er at orientere om, at virksomhederne er begyndt at mangle faglært arbejdskraft, og at der allerede nu er gode job- og praktikmuligheder, hvis man tager en erhvervsuddannelse.

Derfor vil praktikvejleder på EUC Nordvest Sigurd Skovborg gerne opfordre alle, der overvejer at tage en erhvervsuddannelse til at møde op til informationsaftenen, så de kan få vejledning til, hvordan de kommer i gang.

Travlhed har fået Skinnerup Tømrer & Snedker og Tømmergaarden til at tage flere elever
En af de virksomheder, som oplever et opsving lige nu er Skinnerup Tømrer & Snedker.

Derfor har de netop taget fem nye elever ind udover de fire, de har i forvejen.

– Vi oplever lige nu et opsving, som gør, at vi ikke kan få den nødvendige arbejdskraft – der er simpelthen ikke svende at få i området, så derfor har vi netop taget fem nye elever ind, udover de fire, vi havde i forvejen. Derudover synes vi også, det er vigtigt, at vi selv er med til at uddanne den arbejdskraft, som vi har brug for, fortæller Per Sloth indehaver af Skinnerup Tømrer & Snedker.

Jens R. Lyhne, økonomidirektør ved Tømmergården A/S fortæller, at de også har opjusteret antallet af elever.

– Vi har netop åbnet for ansættelse af 25 elever rundt omkring i vores afdelinger, fordi vi gerne vil være med til at uddanne den arbejdskraft, som vi har brug for, siger han.

Efterspørgsel på faglært arbejdskraft gør erhvervsuddannelserne attraktive
Udsigten til færre ufaglærte jobs og et stigende opsving, bør få flere til at vælge en erhvervsuddannelse mener praktikvejleder ved EUC Nordvest, Sigurd Skovborg

– Vi oplever, at flere virksomheder spørger efter elever, fordi de har travlt. Så det er altså nu, man skal slå til, hvis man vil nyde godt af de gode praktik- og jobmuligheder, der er. Endnu et incitament til at tage en erhvervsuddannelse er udsigten til, at der bliver færre ufaglærte jobs i fremtiden – en uddannelse kan altså ende med at betyde hele forskellen for ens tilknytning til arbejdsmarkedet, siger Sigurd Skovborg.

Informationsaftenen er for den gruppe, der kan starte direkte på grundforløb 2 (GF2) til august, dvs. ufaglærte ledige eller i job, personer der er blevet færdige med grundskolen for mere end et år siden samt personer der ønsker karriereskift.

Foto : EUC NordVest

Forfatter

Related posts

Top