Viralt hit: Surfende dinosaur i Klitmøller er set af millioner

En video med en surferende T-Rex dinosaurus på vandet ud for Klitmøller storhitter lige nu i hele verden på de sociale medier.

Flere end 15 millioner har indtil nu set filmen, hvor en Stand Up Padler klædt ud som en T Rex-dinosaurus surfer afsted i høj fart på et såkaldt foil-bræt mellem andre surfere. Filmen blev lagt på nettet i begyndelsen af september, og siden har sociale og fysiske medier verden over vist filmen.

Et foilbræt er et almindeligt surfbræt, hvorpå der hænger en omvendt T-formet vinge under brættet. Vingen gør, at brættet rejser sig fra vandet, når der kommer fart nok på, så kan man surfe i meget små bølger.

Det er den fire-dobbelte verdensmester i Stand Up Padling, Casper Steinfath, og hans faste fotograf, Nicklas Kold Nagel fra Roskilde, der står bag det virale hit.

– Det startede bare som en sjov idé. Vi havde set, at andre havde lavet små film med en T-Rex, der gør skøre ting. Ingen havde foil-surfet med dragten på før, så det gjorde vi, fortæller Casper Steinfath, der købte dragten på en hjemmeside i en fjern krog af internettet og tog sammen med nogle venner fra Cold Hawaii ud på vandet ud for Klitmøller. To timer senere var det virale hit i kassen.

Daily Mail, ESPN og Reuters
Filmen er en af de mest sete videoer på Red Bulls Instagram-side nogensinde, og medier som Daily Mail i England, ESPN i USA og verdens største nyhedsbureau, Reuters, har vist videoen. Senest har LADbible, et af verdens største sociale medier for virale videoer med 40 millioner følgere, lagt videoen op, og på et døgn har flere end 1,3 millioner mennesker set den.

Fotograf Nicklas Kold Nagel vidste godt, at filmen havde kvalitet til at gå viralt i surferkredse. Men at den skulle ramme alle de store internationale medier, kom som lidt af en chok.

– Jeg tænkte, at videoen ville give et par gode grin blandt surferne i Klitmøller. Men jeg havde aldrig forestillet mig den ville vække interesse fra medier og nyhedssider verden over. I dag har jeg snakket med en TV-station fra Tokyo der er vild med T-REX’en, og i går var det et en lokal TV-station i Californien – det er helt skørt, siger Nicklas Kold Nagel.

Tæt på at ende galt
Optagelserne var ved at galt flere gange, for dragtens lille udkigshul duggede til, så Steinfath havde svært ved at se, hvor han surfede. Derudover var gummibåden med kameraet ved at blive slugt af en bølge – de nåede med nød og næppe at redde optagelserne.

– Det er i sig selv hårdt at foile, og med en tætsiddende, oppustet dinosaurusdragt i et ikke åndbart materiale blev det nærmest klaustrofobisk. Men det var en del af legen. Filmen eksploderede på de sociale medier midt under EM i Stand Up Padling, hvor jeg skulle forsvare en guldmedalje. Mange syntes, at det måske var en useriøs optakt. Men jeg er af en anden overbevisning. For mig handler det om at lege, og jeg præsterer bedst, når jeg leger og har det sjovt, fortæller Casper Steinfath, der til EM vandt tre sølvmedaljer.

Foto: Nicklas Kold Nagel

Forfatter

Related posts

Top