Vintervejr har kurs mod Nordvestjylland

I disse dage er den tykke overfrakke primært anvendelig som følge af den kraftige blæst – men når vi kommer et stykke længere hen på ugen, så er det derimod decideret vintervejr som man skal gardere sig imod. Det skriver TV2 Vejret.

Efter en mandag og tirsdag med kraftig vestenblæst og mildt vejr, skal et lavtryk således passere gennem landet på onsdag.

Det betyder i første omgang regn og plusgrader – samt vestenvind – inden kold luft på bagsiden af lavtrykket ‘slår ned’ over landet fra nord.

I den forbindelse vil nedbøren efterhånden gå over i slud og sne, og temperaturerne vil falde til omkring frysepunktet.

Vejrsituationen torsdag formiddag. Kulde trækker ned over landet fra nord, mens nedbøren efterhånden kan gå over i slud og sne. Foto: TV 2 VEJRET

Som det ser ud netop nu, så kan torsdag og fredag ende med at byde på dagsfrost til den nordøstlige del af landet, samtidigt med at der vil være udbredt nattefrost – og mulighed for sne på jorden.

Der er naturligvis en vis usikkerhed forbundet med prognoserne, men de store vejrmodeller er enige om, at betydeligt koldere vejr venter i løbet af ugen – med mulighed for frost og sne.

 

Forfatter
Tags

Related posts

Top