Vindstød af stormstyrke i aften: Stormsæsonen er over os

DMI har udsendt varsel om risiko for stormende kuling vindstød af stormstyrke i det nordvestjyske i aften og i nat.

Dermed kickstartes stormsæsonen for alvor.

Forsikringsselskabet Codans årlige vejrundersøgelse viser, at hele 54 pct. af de danske boligejere, som har fået vejrrelaterede skader på boligen de sidste 5 år, angiver blæst som årsag.

Derfor er det særligt vigtigt at give boligen et grundigt eftersyn nu, så man undgår skader i de mest blæsende måneder.

Sådan gør du boligen klar til storm
I undersøgelsen har Codan også spurgt de danske boligejere om deres forventninger til vejret i fremtiden. Her svarer mere end 3 ud af 4, at de tror, vi kommer til at opleve flere storme, og næsten lige så mange tror, at stormene bliver voldsommere.

Alligevel er det færre end hver 10., der forventer at investere i skadeforebyggende tiltag i 2019. Det kan skyldes, at danskerne er usikre på, hvordan de bedst mulig sikrer deres bolig mod vejret – i hvert fald indrømmer næsten 20 pct. i undersøgelsen, at de synes, det er svært.

Men der er faktisk nogle ret simple ting, man kan begynde med, som mindsker risikoen for skader betragteligt. Et godt sted at starte er at tjekke taget for løstsiddende tagsten. Derudover er det vigtigt at være opmærksom på løse genstande foran boligen, som kan blæse ind i huset og forårsage skader under en storm.

5 gode råd til, hvordan du sikrer din bolig i stormsæsonen:
– Gennemgå taget for løse tagsten eller tagplader og tjek, at eventuelle antenner er ordentligt fæstnet.

– Gå havens træer efter for løse eller rådne grene og sørg for at få dem fjernet, så de ikke blæser af og forårsager skader under en storm.

– Fjern løse genstande i haven: Stil havestol, parasol, grill og potteplanter osv. af vejen. Fastgør trampolinen, hvis du har sådan en, og læg eventuelt også flagstangen ned.

– Gennemgå boligen efter et voldsomt blæsevejr for hurtigt at lokalisere eventuelle skader for dermed at minimere risikoen for følgeskader.

– Abonner på en vejrtjeneste, der giver besked, når der er risiko for ekstremt vejr på din adresse.

Forfatter

Related posts

Top