Vindmøllebrand opstod formentlig efter opdatering af møllen

Af endnu ukendte årsager udbrød der fredag aften brand i tårnhuset på en af de syv testvindmøller ved Østerild.

Der var tale om en MHI Vestas Offshore Wind vindmølle af modellen model V164-8.0 MW. Det er verdens mest kraftfulde mølle med 80 meter lange vinger. Den er derfor 220 meter høj, når den øverste vingespids står lodret.

Vagtchef, Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi fortæller i dag til TV MIDTVEST, at der forud for branden var foretaget nogle opdateringer og test på vindmøllen. Da Vestas’ folk efterfølgende skulle genstarte vindmøllen, gik en alarm og der kom røgudvikling, der så udviklede sig til en brand.

– Men vi ved ikke, hvad der præcis er sket, og derfor skal Vestas’ folk ud og have undersøgt møllen, fortæller vagtchefen.

Ingen kom til skade ved branden, men politiet har afspærret området. Og selvom branden er slukket, så opfordrer politiet til, at man holder sig udenfor afspærringerne.

– Der kan stadigvæk falde dele af møllen – især i det her vejr, hvor det blæser en del. Så derfor skal man ikke gå i nærheden af vindmøllen, lyder opfordringen fra vagtchef Jens Claumarch lørdag morgen.

 

Forfatter

Related posts

Top