Vinder FC Thy Piger Danskernes Idrætspris?

I aften bliver vinderen af Danskernes Idrætspris afsløret ved det store tv-show Sport 2017 der sendes direkte fra Boxen i Herning.

Blandt finalisterne er FC Thy Piger,  der dermed er med i kapløbet om at vinde 100.ooo kroner – udover æren selvfølgelig. Danskernes Idrætspris er en pris, der går til et initiativ eller projekt, der i særlig høj grad gavner den lokale foreningsidræt.

FC Thy Piger er en sammenslutning af 5 klubber i Thy, Nors BK, Thisted FC, Koldby/Hørdum IF, Frøstrup Hannæs IF og Nordthy IF.

 

Om FC Thy Piger
Idrætsinitiativet i Thy består af et unikt ligeværdigt samarbejde mellem fem gamle rivaliserende klubber: Frøstrup Hannæs IF, IF Nordthy, Nors BK, Koldby-Hørdum IF og Thisted FC. Samarbejdet betyder, at piger kan fortsætte med at spille fodbold, selvom de bor i et lokalsamfund, hvor der ikke er så mange spillere. Og pigerne får mulighed for at spille fodbold på et højere niveau, end de ellers havde mulighed for. Som en konsekvens er janteloven sat ud af funktion – pigerne må gerne være dygtige til fodbold. Hos FC Thy Piger træner pigerne i rotation mellem alle fem klubber.

Dertil kommer, at pigerne træner og spiller kampe lige meget i alle klubber. På den måde føler pigerne nu, at deres hjemmebane nu ligger i alle fem klubber.

Hos FC Thy Piger – hvor der er 45 km mellem Frøstrup i nord til Hørdum i syd – vokser antallet af medlemmer, og samarbejdet har i praksis reddet pigefodbolden i Thy.

Det store awardshow kan ses direkte på DR1 lørdag aften kl. 21.

Foto : Morten Fjord Stengaard

Forfatter

Related posts

Top