Vilsund Blue udvider internationalt samarbejde med Lidl

Den succesfulde virksomhed Vilsund Blue, der i dag beskæftiger 7o medarbejdere i Nykøbing, udvider deres samarbejde med dagligvarekæden Lidl.

Den nye aftale betyder, at Vilsund Blue nu leverer muslinger fra Limfjorden til alle Lidls danske butikker samt til butikker i Tyskland, Schweiz og Østrig.

– Vores mål er at blive danskernes foretrukne leverandør af bæredygtige fisk og skaldyr. Vores samarbejde med Lidl bidrager i høj grad til at udvide forbrugernes horisont i forhold til at muslinger er en lækker, lokal og klimavenlig fødevare, siger Poul Kærgaard, direktør hos Vilsund Blue.

Og lige præcis bæredygtig og klimavenlig er Limfjordens muslinger.

I følge Den store klimadatabase udledes 0,22 kilo CO2 pr. ved produktion af et kilo målmuslinger, mens der ved produktion af et kilo hakket oksekød udledes 30,84 kilo CO2.

Desuden blev Vilsund Blue, som det første muslingefiskeri i verden, tilbage i 2010 certificeret af MSC (Marine Stewardship Counsel) for bæredygtigt muslingefiskeri. MSC-standarderne følger internationale retningslinjer for bedste praksis for certificering og miljømærkning og er udviklet i samråd med fiskeindustrien, forskere, miljøforkæmpere, eksperter og interessenter.

Foto: Pressefoto

Related posts

Top