Vilsund Blue tildelt Den Gyldne Østers 2018

Det blev skaldyrsproducenten Vilsund Blue A/S, der blev tildelt initiativprisen prisen Den Gyldne Østers 2018, da Morsø Erhvervsråd afholdt generalforsamling i aftes.

– I har gennem udvikling skabt en fantastisk vækst, vundet Seafood Prix d’Elite Award, (på Seafood Expo Global i Bruxelles, red.) for Jeres Mussel Powder smagsforstærker i 2014 og været med i finalerne i 2013, 2014, 2015, 2016 og 2017 – og i 2015 vandt I Børsens Smagspris for Vilsund Preminum Limfjords Muslinger. I blev som det første muslingefiskeri i verden certificeret af MSC (Marine Stewardship Counsel), der anerkender og belønner bæredygtigt fiskeri. I har en betydelig eksport af ferskvarer, frost og konserveres til hele verden fremstillet af råvarer primært fra Limfjorden, lød det blandt andet i hyldesttalen fra Erhvervsrådets formand, adm. dir. Jesper Overgaard, Jesperhus.

Han fremhævede blandt Vilsund Blue’s store lokale betydning.

– I har stor betydning for Mors. I beskæftiger 70 medarbejdere på Jeres tre fabrikker i Nykøbing og hertil kommer muslingefiskerne og følgeindustrierne. Og lige nu udvider I med en 3.600 kvm. stor fabrik til muslingeskaller, der senere afsættes til entreprenører mv., påpgede Jesper Overgaard.

Adm. direktør Søren Tjørnelund Mattesen modtog prisen med stor glæde:

– På personalets og virksomhedens vegne er jeg stolt af at få prisen. Vi arbejder hver dag på at udvikle virksomheden, og vil rigtigt gerne sælge flere produkter på hjemmemarkedet. Det går heldigvis fremad, og salget til de danske forbrugere er, sammen med eksporten, stigende. Det skal vi fortsat udvikle ved at skabe nye produkter blandt andet målrettet forbrugerne, sagde Søren Mattesen.

Vilsund Blue A/S beskæftiger 70 medarbejdere på tre fabrikker i Nykøbing Mors, og forarbejder og sælger skaldyrsprodukter fra blandt andet Limfjorden – primært Limfjordsøsters og Limfjordsmuslinger – herunder økologiske linemuslinger.

De har tidligere modtaget prisen
AP Gyllevogne (2015)
Toyota, Søren Nielsen (2016)
Malte Haaning Plastic (2017)

Foto: Vilsund Blue A/S

Forfatter

Related posts

Top