Vilje bringer HG-elever videre til DM i Skills

Det var millimeter, der afgjorde hvilket hold HG-eleve,r der skal repræsentere HG-Handelsskolen i Thisted ved næste års DM i Skills, som afholdes til februar i Fredericia.

Forud for dagen udvælgelsen lå to ugers intensivt arbejde med at opfriske et eksisterende koncept for en selvvalgt lokal virksomhed.

– Det har været hårdt, rigtig hårdt, fortæller Heidi, Ulla, Lisa, Katja og Lena, da de bliver spurgt om, hvordan det har været at arbejde på deres projekt. Men de tilføjer hurtigt, at det samtidig har været lærerigt.

– Vi har lært, at vi har meget forskellige måder at arbejde på og så fundet ud af, hvordan vi trods det alligevel kunne samarbejde og nå vores mål, siger de.

De fem piger er tydeligvis lettede, trætte og stolte over deres indsats og glæder sig nu til at videreudvikle deres koncept og øve sig på deres fremlæggelse til den store finale.

En svær afgørelse
Jonna Bax, der har fulgt og undervist eleverne fortæller, at det i år var et tæt løb mellem de tre grupper, der var udvalgt til at kæmpe om en finaleplads.

– Vi havde med tre meget dygtige grupper at gøre, så det var små ting, der afgjorde det. En af tingene var, at denne gruppe viste, at de virkelig ville det her og så viste de ekstraordinær service, overskud og nytænkning i deres fremlæggelse.

Nyt koncept på to uger
Eleverne har været presset fra start, for opgaven der skulle bringe dem i finalen var ikke let.

På blot to uger skulle de, for den virksomhed de havde valgt, genopfriske virksomhedens koncept, med henblik på at skabe mere omsætning for virksomheden. Genopfriskningen måtte dog ikke ende med, at kunderne ikke længere kunne genkende deres vante butik.

Det vindende hold havde valgt Vorupør Lys og har i løbet af projektet arbejdet med butikkens markedsføring, butiksindretning og hjemmeside. Et af gruppens mål var at se på, hvordan butikken kunne øge omsætningen uden for turistsæsonen fx ved at inddrage lokalområdet i højere grad og med en webshop.

FAKTA:
DM i Skills er en årlig konkurrence, hvor elever fra alle landets erhvervsskoler dyster i at blive Danmarks bedste inden for deres felt. HG-eleverne bliver i de tre dage, konkurrencen varer bl.a. bedømt på deres evne til at yde kundeservice, deres markedsføringsplan og dekoration af deres stand.

Dm i Skills bliver afholdt fra d. 3. – 6. februar i Fredericia. Sidste år havde DM i Skills ca. 70.000 besøgende.

Forfatter

Related posts

Top