Vildmarksdagen: Træ fra Nationalpark Thy brugt til nye trækvogne

De seks kommende onsdage afvikles Vildmarksdagen i området mellem Nors Sø og Vandet Sø i Thy. Vildmarksdagene har til formål at vække interesse for naturen gennem friluftsoplevelser

Til årets Vildmarksdage, der er premiere i dag, er der blevet specielfremstillet 10 helt særlige trækvogne. Bag vognene står et særligt lokalt samarbejde mellem Sparekassen Thy og Sparinvest.

Vognene er bygget op på en bund til professionel brug af håndværkere, og kan således uden problemer bære flere hundrede kilo. Træet er naturligvis skovet og savet i Nationalpark Thy. De håndværksmæssige kompetencer, der står bag den fleksible konstruktionen, er et tæt samarbejde mellem kræfter i både Thy, Mors og Salling.

– De (vognende, red.) kan faktisk mere end fungere som hyggelig trækvogn for børnefamilien – og her kan der let og elegant være op til 4 børn med oppakning. Vognene kan nemlig også rigges om og anvendes til at transportere nogle af alt det tunge grej, som vi rigger til på pladsen – vi arbejder jo i træ og naturmaterialer, fortæller Henrik Olsen fra Vildmarksdagen.

Mere end 150 personer er forhåndstilmeldt årets første Vildmarksdag.

Læs mere om alle Vildmarksdagene HER.

Forfatter

Related posts

Top