Vild vækst: Thyboerne er Danmarksmestre i gavekort

Aldrig før er der blevet solgt så mange gavekort til butikkerne i Thisted By, som det var tilfældet i 2020.

Sammenlignet med 2019 blev der sidste år solgt 41% flere gavekort – i alt for 3,1 million kroner – hvilket er Danmarksrekord. Det viser tal fra Sparxpress, som er Danmarks største udbyder af gavekort. Sparxpress udbyder gavekort til mere end 200 byer over hele landet, og menes at sidde på 95% af markedet.

– Det er fuldstændigt vildt og skyldes blandt andet, at vores lokale virksomheder har købt gavekort til medarbejderne i fx julegave mv. Det vi har set gennem hele 2020 har været, at vi i Thy er rykket sammen i bussen, og har rettet antennerne ind efter, hvordan vi måske mere end tidligere, har kunnet placere så meget handel lokalt som muligt, fortæller handelschef Michael Vendelbo.

Tidligere forbandt mange gavekort med “den lette løsning” og noget upersonligt – primært fordi gavekortet ofte blev leveret i en kedelig, hvid kuvert hvorpå man skrev modtagerens navn:

– I dag leveres et gavekort i en farvestrålende æske bogstaveligt talt med guld og glimmer. Emballagen fylder næsten på samme måde som en vinåbner, chokolade eller andet. Gavekortet forsvinder med andre ord ikke ned bag radiatoren, når det kniber med plads på gavebordet, lyder det fra Michael Vendelbo.

Og gavekortene virker.

– Vi kan se, at andelen af gavekort, der indløses hurtigt efter udstedelsen, er i vækst. Det er godt for områdets butikker. Der jo ingen grund til, at man har et gavekort hængende hjemme på køleskabet. Det er jo næsten rede penge, man selvfølgeligt skal have brugt i de lokale butikker, så hurtigt som muligt efter, at man har fået gavekortet, slår Michael Vendelbo fast.

Thisted By og Thy Detailforum arbejder lige nu med en ny og endnu bedre udgave af begrebet gavekort, som man forventer at lancere i Thy i løbet af de kommende måneder.

Foto: Thisted By

Forfatter

Related posts

Top