Vil kommunalpolitikerne Ungdomsdommens Vælgermøde?

På tirsdag får borgmester Lene Kjelgaard Jensen og kommunalbestyrelsens øvrige 26 medlemmer overrakt en kuvert hver med en invitation til Ungdommens Vælgermøde.

– Invitationen kommer fra en gruppe engagerede unge i Thisted, der ønsker at række hånden ud til politikerne og vise, at her i Thisted brænder vi unge inderligt for at blande os i vores samfund, skabe dialog og lade vores stemme blive hørt. Og vi GLÆDER OS til kommunalvalget – som nærmest ingen andre kommuners ungdom gør, påstår vi, lyder det fra Emilie Giese og Jakob Lundbye, der står bag arrangementet.

Politikerne bliver sat på bænken og skal lytte
Ungdommens Vælgermøde er endnu ikke annonceret offentligt, men det bliver ifølge arrangørerne et storslået og fuldkommen unikt debat-event, hvor 550 unge vil diskutere kommunalvalg med politikere (heriblandt folketingspolitikere Torsten Gejl, Torsten Schack Pedersen og Simon Kollerup).

– Der bliver dog det twist, at vi til eventet sætter politikerne på skolebænken for at lytte og de unge op på scenen for at deltage i panelerne. Til sidst vil der være udveksling mellem unge og politikere i workshops. Det hele løber af stabelen d. 6. november med en halvanden måned lang optakt af pre-events, skolebesøg, happenings mm, fortæller Emilie Giese og Jakob Lundbye.

Ungdommens Vælgermøde arrangeres i samarbejde med KulturRummet, DemokraTour og unge fra TKU.

Forfatter

Related posts

Top