Viking Crossing – Casper krydser Skagerrak

Den danske verdensmester i Stand Up Padling, Casper Steinfath, er lige nu midt i sit rekordforsøg i at være den første i verden, der krydser Skagerrak på et surfbræt.

Kort før solen stod op søndag morgen havde han i nattens mulm og mørke tilbagelagt cirka 25 kilometer af den 130 kilometer lange tur fra Hirtshals til Kristiansand i Norge. Alt var i nattens løb gået præcis som planlagt.

Startede med en omvej
Han begyndte sit togt med en lille omvej mod nord for at ramme en vestgående strøm, der kunne bære ham videre. På vej op til strømmen padlede han cirka 6 km/t, men da han ved halv fem-tiden ramte strømmen, steg farten med det samme til 10 km/t med samme antal tag i minuttet:

– Det er fantastisk, meldte han med overskud i stemme over radioen til navigatørerne om bord.

Fire timer tidligere stod han i sin våddragt med to kraftige pandelamper og så ud i mørket. Klokken 01.20 og han sit første padletag med næsen mod Norge i det, som han kalder for Viking Crossing 2.0:

Foto: Fredrik Clement

– Jeg er så spændt. Det er overvældende at stå her og kigge ud i mørket. Jeg har glædet mig og forberedt mig til det her i lang tid. Nu er det ikke længere en abstrakt tanke – det er meget konkret. Min krop og mit hoved er klar til et døgn i Skagerrak. Nu vil jeg til Norge, sagde Casper Steinfath, inden han gik de små 50 meter ud på stranden og sætte sit fire og en halv meter bræt i vandet.

2. forsøg
Det er den 24-årige Klitmøller-dreng andet forsøg på at krydse Skagerrak. Sidste år måtte han give op blot 12 kilometer fra mål, da en kuling truede med at blæse ham ud af kurs. Han har siden sidste år arbejdet hårdt på at rette op på de fejl, der blev begået.

Han blev blandt andet søsyg i de første to timer i mørket uden horisont. I den seneste måned er han gået i seng kl. 18 og stået op kl. tre for at træne, så kroppen har vænnet sig til at padle om natten.

Casper Steinfath har konstant en gummibåd efter sig med to livreddere om bord, og bag den ligger der en større følgebåd med 12 mand om bord. Det ventes, at turen varer 18 til 24 timer, så han vil – hvis mission lykkes – nå Kristiansand mellem klokken 19 og 01 søndag aften.

Følg Caspers tur over Skagerrak her:
GPS-tracking: https://event.tractrac.com/viewer/index.php?target=https://em.event.tractrac.com/events/9f6b2840-0a46-0136-aa5b-60a44ce903c3/races/cb594280-0a49-0136-b3ab-60a44ce903c3.json

Facebook: https://www.facebook.com/Caspersteinfath

Instagram:@CJ_Steinfath

Forfatter

Related posts

Top