Videokonsultationer skal trække læger til Mors

Videokonsultationer skal få praktiserende læger til Mors og til andre lægedækningstruede områder.

I regionsklinikken i Øster Jølby på Mors er regionen netop ved at teste videokonsultationer mellem patienter og den praktiserende læge. Formålet er på den ene side at give borgerne en mere fleksibel og bedre adgang til deres praktiserende læge og på den anden side at kunne rekruttere læger til lægedækningstruede områder.

Lægen sidder i Odense
Katja Munch er netop blevet fast tilknyttet som praktiserende læge i klinikken i Øster Jølby på Mors. Hun bor i Odense men har med den fleksible konsultationsløsning mulighed for at arbejde hjemmefra i Odense flere dage om ugen samtidig med, at hun møder sine patienter i klinikken på Mors i de andre dage.

– Jeg kan arbejde fleksibelt, og jeg har tæt kontakt med mine patienter – det tiltrækker mig samtidig med, at sygeplejerskerne i klinikken er meget professionelle, siger Katja Munch.

Patienten får også en mere fleksibel løsning, da vedkommende kan være i eget hjem, på jobbet eller et helt andet sted under videokonsultationen.

– Videokonsultationer giver mig sammen med projekt “Nye Veje” mulighed for at få ordentlig tid til og mere fokus på de multisyge og kroniske patienter. Og det åbner en masse nye muligheder og er super spændende og fyldt med perspektiver, siger Katja Munch.

Banebrydende
Videokonsultationerne vil være et tilbud til borgerne, som supplerer telefon-, e-mail-og fremmødekonsultationer samt sygebesøg. Samtidig er der mulighed for at koble andre fagpersoner på konsultationen.

I løbet af foråret indføres videokonsultationer i regionsklinikken i Øster Jølby permanent, og herefter udbredes konsultationsformen til de øvrige regionsklinikker i Nordjylland. På sigt er målet, at løsningen skal kunne anvendes bredt af almen praksisklinikker i Nordjylland, hvor regionen er udfordret på lægedækningen. Regionen vil derfor invitere de faglige organisationer til et samarbejde om det.

– Det er banebrydende nyt og kan få interessant betydning for udviklingen af sundhedsvæsnet. Erfaringer fra Sverige viser, at borgerne synes godt om muligheden for at kontakte en læge på video, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Katja Munch ser også store perspektiver for rekruttering af læger ved at bruge videokonsultationer:

– Jeg er helt sikker på, at den fleksibilitet, der er i min ansættelse i Øster Jølby, vil kunne interessere andre læger, da der med fleksibiliteten er mulighed for fx forskning ved siden af, og hvis man som læge har andre særlige interesser på højt plan, fx inden for sport, er det også muligt at forene det med lægelivet her, siger Katja Munch.

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top