Videokonsultationer er en stor succes på Mors

I forsøgs- og udviklingsprogrammet ’Nye veje’ har Morsø kommune og Region Nordjylland indgået partnerskab, hvor der i fællesskab tages ansvar for sundhedstilbuddene på øen.

Målet er at afprøve nye måder at løse de forskellige udfordringer, der allerede eksisterer og dermed skabe mere værdi og sammenhæng for borgerne – og ambitionerne er store.

Under forsøget er der fokus på:

  • At skabe sammenhængende borgerforløb
  • At forebyggelse af sygdom
  • At forbedre lægedækningen og rekruttering af læger
  • At afprøve nye måder at drive almen praksis på.
  • At få erfaringer med øget brug af digitale løsninger.

I forbindelse med projektet er der bl.a. indført forsøg med videokonsultationer i Regionsklinikken i Øster Jølby. Forsøget er blevet vel modtaget hos borgerne der allerede har benyttet sig af muligheden over 200 gange:

– Det skal der i fremtiden arbejdes videre med, så alle de konsultationer som kun er samtaler ikke skal foretages i fx. Aalborg, som er meget belastende for syge borgere. Desuden håber vi på et endnu tættere samarbejde med de praktiserende læger og sygehuset, så der i fælleskab kan skabes endnu mere tværfagligt samarbejde inden for sundhedssystemet, som gerne skulle resultere i færre indlæggelser, og flere behandlinger i fremtiden kan foregå i hjemmet, fortæller Socialudvalgsformand på Mors, Henning Sørensen.

Du kan læse mere om ‘Nye veje’ HER 

Forfatter

Related posts

Top