-Viden kan man tilegne sig – respekt skal man ha’!

Læserbrev af
Henrik Kristensen (V), KV21-kandidat på Mors

Jeg vil starte mit læserbrev med at komme med en indrømmelse/erkendelse . Jeg er IKKE blevet et klogere menneske af at stille op til kommunalvalget! Jeg kender ikke løsningen på miljøproblematikken, og regner heller ikke med at den kommer til mig i løbet af valgkampen.

Til gengæld kan jeg se og læse at de ypperste politikere i vores land heller ikke har svaret. Jo de har en plan for hvordan vi kommer ca 1/4 del af vejen, men resten er noget der skal komme via ny viden og forskning – så alt i alt er vi vel i samme båd.

Til gengæld har jeg fået noget med hjemmefra som jeg synes jeg kan bruge – og det er respekt for andre mennesker.
Jeg synes hurtigt at diverse debatter kører af sporet, og ret hurtigt bliver det personligt. Ikke så meget når vi mødes ved købmanden eller i hallen, men når diverse problematikker diskuteres online.

Derfor vil jeg i dette skriv slå et slag for den gode tone og ikke så meget mine egne holdninger og mærkesager.

Jeg vil starte med at give min største respekt til alle de lokale ildsjæle der har hevet bukserne ned og sat deres bagdel i klaskehøjde, det har for mit eget vedkommende ihvertfald været et stort skridt, og noget der har krævet mange overvejelser. Så tak til alle jer der stiller op til kommunalvalget – blå, rød, grøn, ung og lidt ældre. Håber vi indbyrdes kan blive enige om at den gode tone er vejen frem mod forståelse og ikke mindst til gavn for vores skønne ø.

Alle erhverv på Mors er vigtige, og alle erhverv har krav på respekt.

Det må være en opgave som vi der stiller op i politik må ha’ for øje – ingen nævnt og ingen glemt – og så alligevel. For nu bliver jeg måske en smule nostalgisk. Jeg var jo ret måbende overfor hvorfor gamle børnesange og rim pludselig skulle censureres da sprogbruget (åbentbart) var krænkende. Nu er jeg jo så småt begyndt at frygte at alle Morten Korch film skal smides i småt brændbart, da de medvirkende af nogen kan tolkes som om de legaliserer miljøsvineri.

Håber selvfølgelig ikke det kommer så vidt, og derfor håber jeg at alle lige vil trække en mundfuld frisk luft (ja den er faktisk frisk her på Mor , også selvom den engang imellem lugter af gylle), og tænke før man taler/skriver  for ligemeget om der står A, V eller Ø på stemmesedlen, så er vi alle bare Morsingboere der ønsker det bedste for Mors.

Håber vi sammen kan gøre valget til en festdag, og ønsker alle et godt valg.

Forfatter

Related posts

Top