Viceborgmester kalder Mohamed-sag for grinagtig

Den somaliske slagteriarbejder Mohamed Ibrahim fra Thy, der står til udvisning, får opbakning fra både Socialdemokratiet og i lokalområdet, hvor de ryster på hovedet over sagen.

Blandt andre Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjbergs egen partikollega, Niels Jørgen Pedersen, der er viceborgmester i Thisted Kommune, er uforstående.

– Det er grinagtigt det hele. Udefra set kan det opfattes, som om man leder efter en undskyldning for at sende Mohamed hjem, siger han til DR P4 Midt & Vest.

Kommentaren falder, efter at det er kommet frem, at danske myndigheder ikke er indstillet på at give Mohamed Ibrahim opholdstilladelse efter den såkaldte beløbsordning.

Niels Jørgen Pedersen. Foto: Thisted Kommune

“Det virker dumt”
Hans akkordarbejde på slagteriet Tican tæller nemlig ikke med i den ordning, hvor han minimum skal tjene knapt 418.000 kroner. Kun den løn, han er garanteret, kan tælle med – lyder det fra Styrelsen for Internation Rekruttering og Integration (SIRI).

Og det virker dumt, mener Niels Jørgen Pedersen.

– Vi har brug for den arbejdskraft, der kommer – både i fiskeindustrien og på slagteriet her i Thisted Kommune. Når vi kan få gode, motiverede mennesker til at udfylde nogle pladser, virker det tåbeligt at sende dem hjem igen. Vi er simpelthen nødt til at se på vores regler på det her område, siger han.

Socialdemokratiets udlændingeordfører Mattias Tesfaye undrer sig over, at SIRI ikke vil acceptere, at akkordløn tæller med i den opgørelse, man vurderer opholdstilladelse efter beløbsordningen ud fra.

– Det overrasker mig lidt. Jeg er selv uddannet murer og har arbejdet på akkord i årevis. Det er en fuldstændig normal måde at aflønne på, siger han til DR P4 Midt & Vest.

Med 422.000 kroner om året lever Mohamed Ibrahim ellers op til beløbskravet, men SIRI vil ikke acceptere, at der er tale om delvis akkordløn.

DF’er er tilfreds
Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen er til gengæld tilfreds med indstillingen fra SIRI.

– Vi skal jo ikke have en ordning, som tiltrækker udenlandsk arbejdskraft fra Somalia. Jeg synes, der er grund til at rose udlændingemyndighederne, fordi de ikke har ladet sig påvirke af den offentlige debat og det pres, der er blevet lagt, siger Martin Henriksen til DR P4 Midt & Vest.

Martin Henriksen (DF). Foto: Folketinget

Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg ønsker ikke gå ind i den konkrete sag, men skriver i en mail, at hun er betænkelig ved at lade akkordløn tælle med. Som begrundelse skriver hun, at hun mener, at arbejdsgivere vil kunne misbruge ordningen ved at hente udlændinge til landet – til en fast lav løn med mulighed for en akkord, som medarbejderen måske aldrig kommer til at opfylde.

Borgmester på banen
Mohamed Ibrahims advokat Julia Jensen forventer en endelig afgørelse i sagen om beløbsordningen i løbet af en måned.

Socialdemokratiets borgmester i Thisted Kommune, Ulla Vestergaard oplyser til DR P4 Midt & Vest, at hun vil påtale sagen over for Folketingets politikere, når hun mødes med dem til KL’s topmøde i dag – med henblik på at få kigget på reglerne på området.

Foto: nnf.dk

Forfatter

Related posts

Top