Veteraner hyldet til national flagdag

30 lokale veteraner blev hyldet for Morsø Kommunes Administrationsbygning i dag for deres indsats i forbindelse med Danmarks internationale indsats for fred og sikkerhed efter 1948.

Tiltaget var det første af sin slags på Mors – og det er hensigten, at det gentages fremover. Den nationale flagdag blev første gang startet i 2009. Alle veteraner i Morsø Kommune, som er opført på Forsvarsstyrelsens liste blev inviteret via personlig indbydelse, som er sendt med posten.

– Der har sikkert undervejs været stærke oplevelser som mange af Jer bærer med jer resten af livet.  Derfor skal I også  vide, at den danske befolkning står bag jer og har stor respekt for den indsats, som I hver især har ydet. I dag skal vi huske dem, der betalte den højeste pris – æret være deres minde, sagde borgmester Hans Ejner Bertelsen blandt andet i sine tale.

Og på dagen, hvor regeringen fralægger sin veteranpakke, kom der også en fremstrakt hånd fra Morsø Kommune.

– hvis I føler behov for det – ville det så ikke være en god ide at danne et lokalt veteran-netværk ? Fra kommunens side vil jeg gerne tilbyde at hjælpe med opstarten, sagde Hans Ejner Bertelsen.

 

Forfatter

Related posts

Top