Ventetid for landmænd rasler ned

Ny stald? Flere dyr? Det går langt hurtigere for landmænd at få tilladelse til at udvide eller omlægge husdyrbrug end for bare få år siden. Sagsbehandlingstiden er næsten halveret fra i gennemsnit 10,1 måneder i 2012 til 5,9 måneder i 2015, viser nye tal fra Miljøstyrelsen.

– Kortere sagsbehandlingstid er med til at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark. Det er i alles interesse, men vi skal ikke hvile på laurbærrene. Derfor indgik vi også lige før jul en aftale med kommunerne om nye servicemål for sagsbehandlingstiden, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Kommuner: Den bedst mulige service
De nye tal viser også, at sagspuklen i kommunerne, dvs. sager med en sagsbehandlingstid over 9 måneder, er barberet ned til under en tredjedel fra 234 sager i 2012 til 76 i 2015.

I KL glæder formand for Teknik- og Miljøudvalget Jørn Pedersen sig over udviklingen.

– Det er resultatet af en målrettet indsats, hvor kommunerne har leveret store forbedringer på kort tid og virkelig fået ryddet op i sagsbunkerne. Men for os handler det først og fremmest om at yde den bedst mulige service til de lokale landbrug, siger Jørn Pedersen
Forfatter

Related posts

Top