Ventelister giver fyldte sommerhuse

Danskerne afbestiller feriehuset i sommerferien og tager i stedet sydpå, efter at rejsereglerne gradvist er blevet lempet.

Det tegner dog alligevel til at blive en god sommer for udlejerne, da ventelisten er lang, og tyskere nu slipper for karantæne. Det fortæller Carlos Villaro Lassen, der er direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening.

– Vi kan se, der er flere danskere, der afbestiller den planlagte sommerhusferie, fordi de har booket rejse sydover. Men vi kan også se, at husene, der kommer på markedet, går som varmt brød, siger han.

Hos brancheorganisationen har de ikke tal for antallet af afbestillinger, da husene ikke får lov til at stå ledige særlig lange.

Alle organisationens bureauer melder om aflysninger fra danskere, fortæller Carlos Villaro Lassen. Medlemmerne tæller blandt andet DanCenter og Lalandia.

Ophæv restriktioner
Det er stadig et problem, at der skal bruges en negativ test flere steder. Blandt andet på restauranter og i badeland.

– Det er med til at holde gæsterne væk fra disse steder, hvilket giver en dårligere ferieoplevelser og rammer de danske feriecentre, attraktioner og restauranter økonomisk hårdt.

– Med de fortsat faldende smittetal bør det omgående hæves, så det ikke ødelægger den vigtige højsæson i juli og august, siger Carlos Villaro Lassen.

/ritzau/

Foto: Visit Mors

Forfatter

Related posts

Top