Venstres zigzag-kurs om Vilsundbroen er uskøn

Socialdemokraten Simon Kollerup, der startede sagen omkring elektronisk betjening af blandet andet Vilsundbroen, kalder forløbet i regeringen for uskønt.

– Det er Tage og hans kolleger som brovagter på Vildsundbroen, som bær tilskrives sejren her, ikke nogen af os som folketingspolitikere. Brovagterne stillede sig frem og med risiko for fyringer og alting gjorde opmærksom på den her alvorlige problem. Det aftvinger min dybeste respekt, siger Simon Kollerup.

Til gengæld er en kritisk overfor Venstre og dermed regeringens kurs i spørgsmålet.

– Til gengæld bekymrer Venstres zigzag-kurs mig. Den ene aften kunne vi høre på TV-Midtvest, at Venstre nærmest var levende heppekor for en automatisering af broen, men nu er de så vendt på en tallerken. Man skal ikke være efter de omvendte, men jeg tillader mig dog en umiddelbar bekymring for, hvad de kan finde på i sagen her. For automatiseringen lever jo videre som forsøgsordning, og det må jo betyde, at Venstre egentlig gerne ser en automatisering af broen, påpeger Simon Kollerup.

Simon Kollerup indkaldte transportminister H. C. Schmidt i samråd i Folketinget efter at Kollerup havde besøgt brovagten Tage og hans kolleger på Vilsundbroen. Nu overvejer Simon Kollerup, hvad der skal ske med samrådet.

– I første omgang vil vi være sikre på, at Vildsundbroen er fredet. Derfor vil jeg stille skriftlige spørgsmål til ministeren, og så må vi se, om det er aktuelt med et samråd fortsat, siger han.

Læs også:
Kollerup mødes med ansatte på Vilsundbroen
Uenighed i Venstre om Vilsundbroen
Torsten Schack vil undersøge automatisering af Vilsundbroen
Automatisk styring af Vilsundbroen droppes

 

Forfatter

Related posts

Top