Venstre vil fremme den positive dagsorden

Venstre vil fremme den positive dagsorden i Thy. Det var en af overskrifterne, da borgmesterkandidat Niels Jørgen Pedersen holdt Grundlovstale i Sjørring mandag.

Talen afslørede også nogle af de punkter, Venstre vil gå til valg på i november.

– vi går ind for initiativ fremfor protest, sagde Niels Jørgen Pedersen og havde uden tvivl her balladen omkring Månegrisen Apollo Thy projektet i tankerne. Her venter en projektmagerne og en protestgruppe fra Jannerup stadig på en afgørelse om miljøgodkendelsen i Natur- & Miljøankenævnet.

– I Thisted kommune går det faktisk den rigtige vej. Der er et utal af muligheder for vores kommune. Vi er ikke det samme som de kommuner, man omtaler som udkantskommuner. Vi har ikke de samme udfordringer, som de har, og vi har langt flere muligheder. Og for os, der handler det om, at gribe de muligheder, der ligger lige foran os derude. Det handler om at sætte nogle mål sagde Niels Jørgen Pedersen.

Befolkningsnedgangen er ikke så dramatisk.
Befolkningsnedgangen er ikke så dramatisk, som den har været i et stykke tid, lød det fra Niels Jørgen Pedersen:

– Det går faktisk den rigtige vej. Der er rigtig mange unge, der gerne vil til Thy – og som de siger, så er det faktisk blevet ”hipt” at bo i Thy. Så her ligger der jo nogle muligheder foran os. Vi har rigtig mange arbejdspladser i vores område, vi har nogle gode brands i Cold Hawaii, vi har nogle fantastiske naturoplevelser at byde på, vi har et nationalparkcenter, der snart kommer op og stå, vi har masser af kulturtiltag, hvor vi har sat mange ting i gang på det sidste, sagde han og pegede på, at hele projektet med Kulturrummet også spiller ind.

– vi har vores kulturrum, vi har fået etableret spillestedet Thy, vi får en ny musikskole, der er masser af teaterudbud og sidst men ikke mindst, så får vi højst sandsynligt Statens Museum for kunst til Thy, som det første sted uden for København, sagde Niels Jørgen Pedersen.

Bosætningen skal øges
Præcis som alle andre partier i kommunalbestyrelsen arbejder for, ønsker også Venstre at øge bosætningen i kommunen.

– Vi vil arbejde for et godt fritidsliv for børn og unge, vi vil være et attraktivt sted at bo, vi vil gå forrest når det gælder naturoplevelser, vi vil decentralisere skolestrukturen og så vil vi skabe gode rammer for erhvervslivet. For netop erhvervslivet er det, der skaber mulighederne for de ting, vi vil, sagde Niels Jørgen Pedersen.

Og det kan man ifølge Venstre gøre på to måder.

– Vi kan øge skatten og dermed sikre flere penge til kernevelfærd. Eller vi kan gøre kagen større. Venstre vælger naturligvis den sidste, og vil således, bl.a. arbejde for, at alle der kan, skal i arbejde, så er er råd til at hjælpe dem der ikke kan. Og så vil Venstre  arbejde for den sammenhængende kommune, som sikrer optimale vilkår for vores produktions erhverv, herunder naturligvis landbruget, sluttede Niels Jørgen Pedersen.

Venstre arbejder stadig på det endelige valgprogram til KV 2017 til November.

Foto : Kristian Tilsted

Forfatter

Related posts

Top