Venstre står til tæsk i skattekommission

En langvarig undersøgelse af skandalerne i Skat vil åbne for en hård nedslidning af Venstres topfolk. Sådan lyder vurderingen fra politisk kommentator Hans Engell i onsdagens udgave af Ekstra Bladet.

– Hvis sagen kører de næste par år, hvad Løkke i går (tirsdag, red.) regnede med, betyder det, at tunge ministre skal tilbringe megen tid i vidneskranken lige op til det kommende folketingsvalg, skriver Engell.

Den analyse går med forskellige formuleringer igen i flere af dagens aviser: Det er Venstre, der vil blive mest generet af den kommissionsundersøgelse af Skat, der er på vej.

Særligt finansminister Kristian Jensen (V), der var skatteminister i perioden 2004-2010, risikerer pletter på sit omdømme, er vurderingen.

– Han risikerer, at en kulegravning i værste fald vil kunne underminere hans ambition om at blive V-formand og statsministerkandidat, skriver Berlingskes Thomas Larsen i en analyse.

Allerede inden kommissionen overhovedet er nedsat, har Kristian Jensen erkendt, at han har et ansvar for, at skattevæsnet er havnet i det, der i aviserne beskrives som kaos.

Foto : Nadia Fryd

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top