Venstre søger opskrift på vækstsucces hos BILA

I søgen efter en opskrift på vækstsucces besøgte Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen mandag robotvirksomheden BILA, hvor CEO Jan Bisgaard Sørensen viste rundt. Dagsordenen var at få flere virksomheder til at følge i BILA’s fodspor.

– Her er tale om en succeshistorie, som vi skal høre meget mere om. På Christiansborg taler vi om industrialisering 4.0 og hvordan vi automatiserer dansk erhvervsliv, så vi bliver mere konkurrencedygtige og effektiv. Det bliver leveret herfra, så jeg synes, det har været et super interessant og spændende besøg. Jeg har på BILA set, hvad vi er rigtig dygtige til i Danmark, og hvad vi har brug for noget mere af, siger Torsten Schack Pedersen.

Besøget havde bl.a. vækstdagsorden, industrialisering 4.0 og eksporttiltag som omdrejningspunkt, hvor Torsten Schack Pedersen var i selskab med Gruppeformand Peter Therkildsen (V).

Automation holder arbejdskraft i Danmark
Automationshuset BILA oplever stor interesse i automatisering, hvor også små og mellemstore virksomheder er ved at få øje på den fremtidssikrende værdi ved at automatisere.

Både BILA’s automatiserede standardprodukter og fremstillede specialløsninger har interesse hos industrivirksomheder.

– ved at automatisere er vi med til at holde på og udvikle arbejdskraft i Danmark. En robotløsning frigør arbejdskraft, typisk fra en tung og ensidig arbejdsfunktion, og flytter behovet frem i produktionskæden. Det giver en mere effektiv produktion og flytter virksomheden videnmæssigt, da det giver overblik over hele kæden. Det giver værdi og skaber synlige resultater direkte på bundlinjen, siger CEO Jan Bisgaard Sørensen.

Torsten Schack BILA

Torsten Schack Pedersen var imponeret efter besøget

– Jeg tager en masse gode indtryk med herfra og nogle konkrete forslag til, hvordan det offentlige kan spille en bedre rolle for at understøtte erhvervsudviklingen. Jeg har hørt noget konkret om regnskabsmæssige forhold, som kan give problemer ift. nye måder at drive forretning på, som virker som en tåbelig sten, vi må have fjernet fra vejen. Og selvfølgelig også ift. hvordan forskningsinstitutioner og samspil med offentlige videninstitutioner kan trimmes noget mere. Så der er gode forbedringsforslag med i bagagen til arbejdet på Christiansborg, siger Torsten Schack Pedersen.

Fyldt ordrebog hos BILA
BILA mærker automatiseringens fremgang, hvor ordrebogen er spækket med spændende projekter.

For at følge med efterspørgslen har en investering i mere plads været nødvendigt, hvor BILA har fået 19.000 m2 mere at sprede store projekter og relevante dele af virksomheden over.

Forfatter

Related posts

Top