Vellidt somalisk medarbejder står til at skulle sendes hjem

En somalisk ansat på Idealcombi i Hurup står til at skulle sendes tilbage til sit hjemland på grund af den afgående regerings paradigmeskif. Men det frustrerer både ham selv og sin arbejdsgiver.

39-årige Abdirahman Geelle Jama blev ansat på vinduesfabrikken i maj måned sidste år, og siden efteråret på lige vilkår med alle sine kolleger.

– Han er lige så vellidt som alle andre, vi har ansat her. Vi er jo altid glade for medarbejdere, der er dygtige og passer deres arbejde, så der er ikke noget at sætte en finger på. Han passer sit job som alle andre, fortæller økonomidirektør Martin Søgaard til TV Midtvest.

Thisted Kommune bad om hjælp til aktivering
At Idealcombi blandt andre ansatte Abdirahman Geelle Jama sidste år, skyldtes, at Thisted Kommune bad om hjælp til integration og aktivering af flygtninge.

– Vælger man at spørge virksomheder om at hjælpe med at integrere flygtninge, skal man også have en plan, som rækker længere end bare at sende dem hjem, når lejligheden byder sig, for hvorfor skal vi som samfund ellers bruge energi på det, hvis det alligevel bare er på lånt tid? Så skal man måske finde en anden model end den, der er nu, siger Martin Søgaard.

Abdirahman Geelle Jama skal, hvis der ikke sker noget uventet, rejse hjem til Somalia på fredag. Han håber, at beslutningen bliver omgjort.

– Jeg håber, at jeg får lov til at blive i Danmark, forklarer han.

Foto: Idealcombi

Forfatter

Related posts

Top