Velfærdsmaskinen trænger til service

Læserbrev af Rasmus Rosenkrantz
Socialdemokratisk kandidat til KV2017, Morsø

Der er noget helt galt med vores velfærdsmaskine her i Morsø Kommune, og vi må altså holde op med at ignorere den servicelampe der lyser os lige i ansigtet.

Hver dag, som i hver evig eneste dag, juleaften og nytårsaften, suser der små røde og grå kommunebiler rundt på vejene med fortravlede SOSU-hjælpere, der gør alt hvad de kan for at yde en værdig hjælp til de borgere der nu måtte have behov, i mens de arbejder under et formålsløst og stressende minuttyranni. Netop det jeg kalder for ”minuttyranniet” er, set med mine øjne, en af de helt store syndere i form af nedslidning, stress og de-motivation hos vores dygtige plejepersonale.

Vi kan heller ikke være det bekendt overfor den borger som har behov for plejen. De efterlades ofte med en følelse af at være til besvær, nogle siger endda undskyld når hjælperen smutter lidt forjaget videre til den næste på ruten.

Hvem er vi, der behandler vores medarbejdere og alderdom så skidt? Det må vi altså gøre bedre….

Lad os give tilliden og tiden tilbage til fagpersonerne. Lad dem være i fred til at passe deres arbejde, og lad os vise dem at vi stoler på deres fornuft og dømmekraft. Lad dem nu få lov at gøre deres arbejde ordentligt – og med den tid og omsorg som den enkelte borger har brug for, og som vi er moralsk forpligtet til at stille dem til rådighed.

Alt det her vil kræve flere hænder, af den varme og omsorgsfulde slags. De jobs må vi prioritere at bruge pengene på – så vi kan gøre det ordentligt, alt sammen.

Hans Ejner Bertelsen har de sidste 4 år fyldt sin ”skattekiste” med sparede driftsmidler. De midler skal vi have ud og arbejde i bl.a. plejesektoren i stedet for, som den nuværende borgmester, at ruge over dem som nogen drage i et eventyr.

Hvis du er interesseret i en 4-årig servicekontrakt på din lokale velfærdsmaskine, så sæt et kryds ved mig den 21. november

Forfatter

Related posts

Top