Velfærd, skat og skattesnyd

Af Bente Lauridsen,
regionspolitiker, Region Nordjylland, SF
Velstanden er ulige fordelt. Alligevel betaler de fleste af os om end ikke vores skat med glæde, så dog i tilfredshed med at det gavner fællesskabet, og at vi investerer i vores fælles velfærd.I et rigt samfund som vores skal vi tage os af miljøet, hjælpe udsatte mennesker, skabe rammerne om det gode børne- og ungdomsliv, sikre værdig ældrepleje og skabe en god balance mellem arbejds- og familieliv. Det er det, vores skat skal gå til.

SF vil bekæmpe grådighed og stigende ulighed og vi vælger velfærd frem for skattelettelser. Og da vi i Thisted Kommune har regionens laveste skatteniveau, når man medtager skatteprocent og grundskyld, ser vi ikke nogen grund til at sænke kommuneskatten. Tværtimod bliver der på sigt snarere behov for at hæve den en lille smule, hvis kommunens institutioner skal have bedre normeringer og vi med en voksende ældre befolkning stadig skal være i stand til at behandle de ældre værdigt. Lokalpolitik er storpolitik for din hverdag, som SF’s formand siger.

Og det hænger jo sammen, og derfor bliver man som borger ekstra harm, når det afdækkes, hvordan multinationale firmaer og nu også senest danske pensionskasser svindler og undgår at betale skat ved at placere deres overskud i skuffeselskaber i skattely!

SF’s kommunale kandidater vil sammen med skatteordfører for SF Lisbeth Bech Poulsen på Store Torv i Thisted på lørdag formiddag sætte spot på sammenhængen mellem velfærd, skat og skattesnyd.

Foto : Danske Regioner

Forfatter

Related posts

Top