Vejret tegner bedre for World Cup i surf

De seneste vejrmeldinger gør arrangørerne af PWA Vorld Cup i surf i Klitmøller optimistiske. De tror og håber nu på, at konkurrencerne kan gå i gang allerede mandag. Det er en nord-nordøstlig vindretning, der gør deltagere og arrangørerne fortrøstningsfulde.

– Det ser ud til, at vi får de cirka 10 sekundmeter, som er nødvendige for, at vi kan gå i gang. Og skaber vinden den nødvendige størrelse på bølgerne, lyder startskuddet nok en gang lige over middag, siger projektleder Robert Sand.

– Men det er jo dansk sommer/efterårsvejr, så vejret kan hurtigt ændre sig til det bedre eller dårligere, tilføjer han.

Lars Petersen, tidligere europamester i surf og en mangeårig kender af vejrforholdene i Klitmøller, slår også den optimistiske tone an, hvad angår vindforholdene. Han er dog ikke helt så sikker på, at vindretningen giver den nødvendige størrelse på bølgerne. De skal mindst være halvanden meter høje.

– Vinden er fin – fin, og kommer fra en god retning. Men går den over i en mere østlig retning, tvivler jeg på, at bølgerne bliver høje nok. Vi kan kun vente og se, hvordan vejret arter sig mandag, siger Lars Petersen.

Kommer konkurrencen i gang, bliver de første race et udskilningsløb mellem 16 surfere, der kæmper om de sidste otte pladser i hovedkonkurrencen, kaldet vild cards.

Når det race er afklaret, går hovedkonkurrencen igang.

Om vejret er godt nok og racene sættes i gang er op til hoveddommeren for konkurrencen, der løbende vurderer vindstyrke, vindretning og bølger.

Forfatter

Related posts

Top